Παγώνει για 4 μήνες η εκδίκαση των ενστάσεων του Δημοσίου στους Δήμους Λαυρεωτικής & Σαρωνικού

  • Απο stergios
  • 15 Δεκεμβρίου 2019 - 19:41
  • Comments Off

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υφυπουργού Οικονομικών, Απόστολου Βεσυρόπουλου με τους Δημάρχους Σαρωνικού Πέτρου Φιλίππου και Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά, σχετικά με το μεγάλο ζήτημα που έχει προκύψει από την διεκδίκηση εκ μέρους του δημοσίου, περιουσίας δημοτών της Λαυρεωτικής και του Σαρωνικού. Ο κ. Βεσυρόπουλος ενημέρωσε ότι ήδη έχει κατατεθεί τροπολογία, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Η τροπολογία προβλέπει το πάγωμα της αποστολής των ενστάσεων της κτηματικής υπηρεσίας του δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς επίσης το πάγωμα για 4 μήνες της εκδίκασης όλων των υποθέσεων του κτηματολογίου που απορρέουν από την δικαστική απόφαση 1151/1872. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αυτό σημαίνει ότι παγώνουν οι διαδικασίες για περίπου 20.000 ιδιοκτήτες ακινήτων.

Στο διάστημα των τεσσάρων μηνών η ηγεσία του υπουργείου δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση.

Οι δύο δήμαρχοι ευχαρίστησαν θερμά την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών συγκεκριμένα τον κ. Βεσυρόπουλο, τους βουλευτές της ανατολικής Αττικής που εργάσθηκαν για την εξέλιξη αυτή, τα δημοτικά συμβούλια Λαυρεωτικής και Σαρωνικού και κυρίως τους πολίτες που κινητοποιήθηκαν συλλογικά και οργανωμένα στην βάση της διεκδίκησης του δίκιου τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΔΗΜΟΣΙΟ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ, ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΒΕΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]