Οι κάτοικοι της Σαρωνίδας διεκδικούν τις περιουσίες τους από το Ελληνικό Δημόσιο - Aftodioikisi.gr
Σάββατο
25
Μάρτιος
Back

Οι κάτοικοι της Σαρωνίδας διεκδικούν τις περιουσίες τους από το Ελληνικό Δημόσιο

Επιστολή στον νέο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα απέστειλε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου σχετικά με το μείζον θέμα που ταλαιπωρεί ακόμα τους κατοίκους της Σαρωνίδας με τη διεκδίκηση των περιουσιών – ιδιοκτησιών τους από το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς στις 29/1 λήγει η αναστολή των εκδικάσεων των ενστάσεων που ψηφίστηκε τον Οκτώβριο του 2020.

Στην επιστολή με αρ. πρωτ. 1058/21-1-2021, η οποία κοινοποιήθηκε και στους βουλευτές της Ανατολικής Αττικής, ο κ. Φιλίππου αφού παράθεσε αναλυτικά το ιστορικό της υπόθεσης και εξήγησε εκτενώς τους λόγους του παραλογισμού αυτής της διεκδίκησης, ζήτησε από τον υπουργό την ανάληψη πρωτοβουλίας από την πλευρά του ώστε να υλοποιηθεί η δέσμευση της κυβέρνησης να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα με νομοθετική ρύθμιση – τροπολογία, η οποία άρει τις άδικες και παράλογες αμφισβητήσεις επί των περιουσιών των συμπολιτών μας.

Επισημαίνεται δε στην επιστολή ότι οι συνεχείς παρατάσεις στην αναστολή των εκδικάσεων, κρατούν ομήρους τους ιδιοκτήτες και παρατείνουν την αγωνία τους για την τύχη των περιουσιών τους, με αποτέλεσμα ο δήμος να λαμβάνει καθημερινά δεκάδες τηλεφωνήματα από πολίτες που ανησυχούν και ζητούν την οριστική διευθέτηση του θέματος.

«Η Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή, συμμεριζόμενη τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Σαρωνίδας, αγωνίζεται για τη λήξη της ταλαιπωρίας και της εύλογης αγωνίας τους και πιέζει και την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας. Καλούμε την κυβέρνηση να λύσει – έστω και τώρα – οριστικά το πρόβλημα κάνοντας δεκτή τη συγκεκριμένη τροπολογία και να μην καταφύγει για ακόμα μια φορά σε ημίμετρα, δίνοντας νέα αναστολή των εκδικάσεων, καθώς και τους βουλευτές  Ανατολικής Αττικής, ιδιαίτερα εκείνους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, να στηρίξουν το παραπάνω αίτημα για να σταματήσει η ταλαιπωρία χιλιάδων κατοίκων της περιοχής μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!