Οι κατάλληλες και ακατάλληλες παραλίες του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Το σοβαρό θέμα της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης, απασχολεί και φέτος την Ριζοσπαστική Κίνηση Β.Β.Β. και για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά δημοσιοποιεί τις επίσημες μετρήσεις, που δείχνουν το επίπεδο της ποιότητας και της καθαρότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης αλλά και όλης της περιφέρειας Αττικής.

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. ανέλαβε την πρωτοβουλία για άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για το ευαίσθητο αυτό θέμα και δημοσιοποιεί τα στοιχεία της Διεύθυνσης  Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, τακτικά κάθε μήνα.

Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και από πολλές περιοχές ζητήθηκε η ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων για όλη την περιφέρεια Αττικής.

Έτσι αναρτώνται πλέον όλες οι επίσημες μετρήσεις για όλες τις ακτές κολύμβησης της Αττικής.

Η Δημοτική αρχή του Δήμου Β.Β.Β. εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να παρουσιάζει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, τις 8 αρχικά εποπτευόμενες ακτές από το 2014 με πληροφορίες και χάρτη, ενώ έχουν προστεθεί ακόμη 5 ακτές που εποπτεύονται ( με πρόταση και μελέτη της ΡΙ.ΚΙ.Π. το 2016) .

Η  ΡΙ.ΚΙ.Π. καλεί για ακόμη μία φορά τη διοίκηση του  Δήμου να συμμετέχει στην  ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών  και την προβολή των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου.

      Αυτό το μήνα η δειγματοληψία στις 23/6/2020 στο σημείο δειγματοληψίας στην Α΄ πλαζ Βούλας ( η ταυτότητα του σημείου: Απολλώνιες Ακτές Βούλας Βόρεια (Α’ Αλίπεδο)- GRBW069216018_101)

κατέγραψε σοβαρή επιβάρυνση των υδάτων της θάλασσας από το  επικίνδυνο βακτηρίο Escherichia coli  ( σχετικά για το βακτήριο ο Ε.Ο.Δ.Υ. ενημερώνει: https://eody.gov.gr/disease/kolovaktiridio-enteroaimorragiko-ehecstecvtec/ ).               Η  ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. επικοινώνησε άμεσα με την Διεύθυνση Υδάτων για να ενημερωθεί σχετικά και μας διαβεβαίωσαν ότι έγιναν όπως προβλέπεται επαναληπτικές  δειγματοληψίες ( στις 3 και 7 ημέρες ) και δεν κατέγραψαν επιβάρυνση των υδάτων. Περιμένουμε άμεσα να δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία για να τα ανακοινώσουμε.

      =>   Όλα αυτά τα στοιχεία ήδη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΡΙ.ΚΙ.Π.  Β.Β.Β. τακτικά κάθε μήνα, μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το θέμα, στην παρακάτω παραπομπή :

(http://rikipvvv.blogspot.gr/ – ΥΔΑΤΑ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ).

  • ΟΙ  ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ  ΤΑ  ΔΕΔΟΜΕΝΑ:

Þ       ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΜΑΪΟ 2020 ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ   ΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΒΒ

 

Þ      ΜΑΙΟΣ 2020 -ΑΡΧΙΚΕΣ=ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΟΛΗΣ της ΑΤΤΙΚΗΣ 

 

Þ  Χάρτης σημείων παρακολούθησης Ακτών Κολύμβησης Αττικής (google my maps)    

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ, ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!