Ο δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη στο Διεθνές Φεστιβάλ Ειρήνης στη Βηθλεέμ

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ.Ι.Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επιστρέφοντας από το ταξίδι του στη Βηθλεέμ όπου βρέθηκε ως προσκεκλημένος Δημάρχου της περιοχής, αποτύπωσε κάποιες σκέψεις του:

«Βρέθηκα πριν λίγες μέρες στη Βηθλεέμ καλεσμένος Δημάρχου της περιοχής για το Διεθνές φεστιβάλ Ειρήνης που διοργανώνουν εκεί τα τελευταία χρόνια, σκοπεύοντας να διεθνοποιήσουν το πρόβλημα των κατεχόμενων Παλαιστινιακών εδαφών από τους Ισραηλινούς.

Τα ψηλά τείχη που χωρίζουν τους οικισμούς και τις πόλεις μεταξύ τους, η συνεχώς αυθαίρετη κατάληψη Παλαιστινιακών εδαφών και η δημιουργία νέων οικισμών αδιαφορώντας για τη διεθνή νομιμότητα είναι συνεχώς εντεινόμενα από την κυβέρνηση του Ισραήλ. Οι Παλαιστίνοι αφημένοι στην τύχη τους και ξεχασμένοι ακόμη και από τους Άραβες συμμάχους τους, μοιάζουν να είναι πλέον παθητικοί παρατηρητές όσων συμβαίνουν και ανίκανοι να αντιδράσουν.

Το δίκαιο του ισχυρού φαίνεται να υπερισχύει για άλλη μια φορά στη διεθνή σκακιέρα πέρα και έξω από ηθικές συμπεριφορές και συναισθήματα. Είναι απόλυτα άδικο στην πόλη που γεννήθηκε ο Χριστός, που ευαγγελίστηκε την αγάπη και την ειρήνη σε όλο τον κόσμο, να συμβαίνουν σήμερα όλα αυτά. Εκεί που γεννήθηκαν και έχουν αναφορές οι μεγαλύτερες Θρησκείες του κόσμου Ιουδαϊσμός, Χριστιανισμός, Ισλαμισμός αντί να είναι κοιτίδα Θρησκευτικότητας και αγάπης να είναι κοιτίδα μίσους μεταξύ των λαών. Παρεμπιπτόντως να πω ότι όλοι οι Δήμοι γύρω από τη Βηθλεέμ είναι Παλαιστινιακοί με ποσοστό ορθόδοξων Χριστιανών μεγαλύτερο του 50%.

04 Photo 09 PhotoΔυστυχώς όμως ο Χριστός δε μένει πια εκεί και η Βηθλεέμ δεν είναι πια εδώ…»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ, ΒΗΘΛΕΕΜ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΙΡΗΝΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!