Νέο Ηράκλειο: Αίτημα να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος

Να κηρυχθεί ο Δήμος Ηρακλείου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αιτήθηκε με δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος μετά την κακοκαιρία. «Ευχαριστώ όλους όσοι συμμετέχουν στην προσπάθεια και ενημερώνω τους συμπολίτες μας ότι έχω ζητήσει με επιστολή μου από την Περιφέρεια Αττικής και τον περιφερειάρχη, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος είναι μαζί μας από την πρώτη στιγμή, να κηρυχθεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η περιοχή του Νέου Ηρακλείου δέχτηκε το μεγαλύτερο πλήγμα από την κακοκαιρία την Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, κυρίως από τον δυνατό αέρα, που προξένησε τραυματισμούς πολιτών, και ζημιές σε περιουσίες. «Η αποδοχή του αιτήματος από την Περιφέρεια θα επιταχύνει τη διαδικασία αποζημίωσης των συμπολιτών μας για τις ζημιές που υπέστησαν μέσα σε λίγη ώρα από τη σημερινή κακοκαιρία», σημείωσε ο Νίκος Μπάμπαλος.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Ν. Μπάμπαλος χαρακτήρισε ιδιαίτερα «θετικό» το γεγονός που δεν υπήρξαν θύματα, «παρά μόνο τραυματισμοί και πολλές υλικές ζημιές σε πολυκατοικίες και σε μονοκατοικίες γιατί πέσανε πάνω από 200 δέντρα». Ανέφερε ότι στις 6 και 7 το πρωί το Ηράκλειο ήταν μία αποκλεισμένη πόλη και ότι με τη συνδρομή των συνεργείων του Δήμου και της Περιφέρειας σε μια ώρα είχε απελευθερωθεί το 80% του οδικού δικτύου. Προσέθεσε ότι οι ζημιές ήταν πολύ εκτεταμένες, «μέχρι και κολώνες της ΔΕΗ είχαν σπάσει», σημείωσε εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «τα πράγματα θα είναι καλύτερα από αύριο». «Ξεκινάμε για να επαναφέρουμε την πόλη σε κανονικούς ρυθμούς» ανέφερε.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ, ΑΙΤΗΜΑ, ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!