Δ. Θεσσαλονίκης: Χωρίς πιστοποίηση από τον ΕΟΦ το υλικό αποστείρωσης του θαλάμου απολύμανσης

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 13 Οκτωβρίου 2020 - 16:20
  • Comments Off
Στην απενεργοποίηση του θαλάμου απολύμανσης, ανέπαφης θερμομέτρησης και αποστείρωσης προχώρησε η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης. Γιατί; Διότι, μετά από ενημέρωση του γιατρού εργασίας, φάνηκε ότι το υλικό της αποστείρωσης δεν διαθέτει την πιστοποίηση από τον ΕΟΦ.
Ο θάλαμος τοποθετήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου, στο πλαίσιο των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό, ύστερα από δωρεά ιδιωτικής εταιρείας και ήρθε στη Θεσσαλονίκη από τη Σαγκάη.
Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, οι πολίτες περνούσαν από τον ειδικό θάλαμο προκειμένου να απολυμαίνουν τα χέρια τους να θερμομετρούνται ανέπαφα και ακολούθως να γίνεται η αποστείρωση μέσα σε διάστημα λίγων δευτερολέπτων.
«Ενημερωθήκαμε από τον γιατρό εργασίας και απενεργοποιήσαμε άμεσα τον θάλαμο. Είχαμε συμφωνήσει με την εταιρεία να λάβουμε την πιστοποίηση μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας. Από τη στιγμή που δεν την είχαμε στα χέρια μας, στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αποφασίσαμε να τον αποσύρουμε», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Μιχάλης Κούπκας.
Θεσσαλονίκη Μαζί: Για ακόμα μια φορά ο κ. Ζέρβας αποδεικνύει την ανευθυνότητά του
«Για ακόμα μια φορά ο κ. Ζέρβας αποδεικνύει την ανευθυνότητά του, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων του Δήμου και των πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωση της η παράταξη Θεσσαλονίκη Μαζί.
«Σήμερα μαθαίνουμε  πως  αποφασίστηκε η απενεργοποίηση του θαλάμου απολύμανσης, ανέπαφης θερμομέτρησης και αποστείρωσης, που είχε κάνει δωρεά ιδιωτική εταιρεία στον δήμο Θεσσαλονίκης, καθώς το υλικό της αποστείρωσης δεν είχε έγκριση από τον ΕΟΦ! Πρόχειρα επικοινωνιακά παιχνίδια εις βαρος της υγείας των πολιτών της Θεσσαλονίκης», σημειώνει.
ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ, ΖΕΡΒΑΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!