Μπουτάρης για μετατροπή συμβάσεων: Δεν υποκύπτω σε πιέσεις

  • Απο stergios
  • 2 Μαρτίου 2019 - 13:54
  • Comments Off
Δήμος Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται η αναταραχή για τα εμβόλια -Ανεξαρτητοποίηση δημοτικής συμβούλου

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα υποκύψει σε πιέσεις που, όπως λέει, ασκούνται ξεκάθαρα για ψηφοθηρικούς λόγους, προχώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με ανάρτηση του στο twitter.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν πρόκειται να υποκύψω σε πιέσεις που ασκούνται ξεκάθαρα για ψηφοθηρικούς λόγους–δυστυχώς όχι μόνο σε μένα-ακόμα και για εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.Είναι ανήθικο και βαθύτατα χυδαίο να παίζονται παιχνίδια στις πλάτες των εργαζομένων ενόψει των εκλογών», αναφέρει στην ανάρτηση του ο κ. Μπουτάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Μπουτάρης, δέχεται πιέσεις από διάφορες πλευρές, προκειμένου να πάρει πίσω την έφεση επί της δικαστικής απόφασης για τη μετατροπή των συμβάσεων 193 συμβασιούχων-«παρατασιούχων» σε αορίστου χρόνου.

Να σημειωθεί πως ο δήμος Θεσσαλονίκης είχε ζητήσει το καλοκαίρι του 2017 από το υπουργείο Εσωτερικών την πρόσληψη 535 μόνιμων υπαλλήλων για την Καθαριότητα.

Το αίτημα του έχει ήδη εγκριθεί από το ΑΣΕΠ.

Από την πλευρά του δήμου τονίζεται πως σε περίπτωση μη άσκησης έφεσης και μετατροπής των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου των 193 ατόμων, θα υπήρχε υπέρβαση του αριθμού των μόνιμων υπαλλήλων που ζήτησε και δικαιώθηκε ο δήμος.

Ακόμα η Νομική Υπηρεσία είχε κρίνει έπρεπε να ασκηθεί έφεση επικαλούμενη αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων, ενώ εξέφρασε φόβους για νομικές συνέπειες σε περίπτωση που δεν προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΣΕΠ, ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΕΦΕΣΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]