Μπακογιάννης: Την βγαίνει από «αριστερά» στον Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς

Μπακογιάννης: Την βγαίνει από "αριστερά" στον Μητσοτάκη για τους πλειστηριασμούς

Το «κοινωνικό» έναντι του «νεοφιλελεύθερου» προσώπου του θείου του Κυριάκου Μητσοτάκης δείχνει μέσω Ευρώπης ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Σε μία κίνηση αμφισβήτησης των πολιτικών που εφαρμόζει ο πρωθυπουργός, ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράφει επιστολή προς την ΕΕ για τη μη κατάργηση του μορατόριουμ στους πλειστηριασμούς.

Ο Κ. Μπακογιάννης υπογράφει την επιστολή μαζί με 130 ευρωβουλευτές και άλλους 29 δημάρχους ευρωπαϊκών πόλεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το προσωρινό μορατόριουμ, για την αποπληρωμή στεγαστικών δανείων που πολλά κράτη μέλη έχουν εφαρμόσει στο πλαίσιο του κορωνοϊού, είναι πιθανό να καταργηθεί. Κάτι τέτοιο θα έχει σοβαρό αντίκτυπο στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα και μπορεί να οδηγήσει σε μια άνευ προηγουμένου κορύφωση του ζητήματος της αστεγίας στην Ευρώπη».

Με την επιστολή τους οι 130 ευρωβουλευτές και 30 δήμαρχοι ζητούν το θέμα των πλειστηριασμών να συζητηθεί στη Διάσκεψη Κορυφής του Πόρτο στις 7- 8 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι οι πλειστηριασμοί πλειστηριασμοί έχουν «παγώσει» έως τις 13 Μαΐου και με ΚΥΑ της κυβέρνησης  απελευθερώνονται από τις 14/5 χωρίς καμιά πρόβλεψη για τις ευάλωτες ομάδες.

Όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο άνδρες κοντράρονται, καθώς, μεταξύ άλλων, έχει προηγηθεί το «κόψιμο» της Σίας Κοσιώνη από την συνέντευξη του πρωθυπουργού στον Σκάι, αλλά και το πικάρισμα του θείου στον ανιψιό για την Άστον Μάρτιν του αντιδημάρχου του. Είναι όμως η πρώτη φορά που αυτό γίνεται στο προσκήνιο και, μάλιστα, με την υπογραφή Μπακογιάννη. 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]