Μπακογιάννης: Αναβάλει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου -Διαμαρτυρία «Ανοιχτής Πόλης»

  • Απο Μάκης Χολέβας
  • 3 Απριλίου 2021 - 09:15
  • Comments Off
ημερήσια διάταξη

Η Ανοιχτή Πόλη, στο Δήμος Αθηναίων, « εκφράζει την έκπληξή της, αλλά κυρίως την αντίθεσή της, για την πρωτοφανή πρακτική της αναβολής της προγραμματισμένης για την επόμενη Δευτέρα συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία προέβη η δημοτική αρχή», όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τεντόμα.

Σημειώνει ότι «την ώρα που η πόλη αντιμετωπίζει μια σφοδρή πολυδιάστατη κρίση, με την πανδημία σε έξαρση και με τις συνέπειες που αυτή έχει στην καθημερινότητα των κατοίκων και την οικονομική επιβίωση των επιχειρήσεων να συσσωρεύονται, είναι προφανές ότι σίγουρα δεν λείπουν τα προβλήματα που ζητούν λύση και που πρέπει να συζητήσουμε.

Ανάμεσα σε αυτά, και το σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής που συναντά θύελλα αντιδράσεων από τη σχολική κοινότητα, οι εκπρόσωποι της οποίας εδώ και μέρες ζητούν να ακουστεί η φωνή τους.

Η επιλογή της Δημοτικής Αρχής να κρυφτεί από αυτόν το διάλογο δια της αναβολής υποβαθμίζει το ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να δίνει λύσεις, ιδιαίτερα σε δύσκολα προβλήματα που απαιτούν σχέσεις συνεννόησης και εμπιστοσύνης με τους κατοίκους και τις συλλογικότητές τους, και ιδιαίτερα σε προβλήματα για τα οποία οι ευθύνες των δημοτικών αρχών είναι αδιαμφισβήτητες. Τέτοιο είναι και το θέμα της προσχολικής αγωγής, όπου ο πρώτος δήμος της χώρας έχει αποδειχτεί στην πράξη από τους πλέον αδιάφορους για την εφαρμογή της.

Η Ανοιχτή Πόλη διαμαρτύρεται για την αναβολή της επόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Καλούμε τον κ. Μπακογιάννη να ανακαλέσει την αναβολή της συνεδρίασης που απαξιώνει το Δημοτικό Συμβούλιο και υποβαθμίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Προτείνουμε το σώμα να συνεδριάσει, και μάλιστα με μοναδικό θέμα την εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, με τρόπο που θα σέβεται την αξιοπρέπεια της σχολικής κοινότητας και θα εξασφαλίζει την ασφάλεια των παιδιών».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, ΑΧΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!