Ψυχικό -Ταμείο Ανάκαμψης: Σχέδιο ανάπλασης 300 στρεμμάτων σκουπιδότοπου (φωτο)

Ψυχικό -Ταμείο Ανάκαμψης: Σχέδιο ανάπλασης 300 στρεμμάτων σκουπιδότοπου (φωτο)

Σχέδιο για ανάπλαση των 300 στρεμμάτων των παλαιών Λατομείων Κέκροπα στο Ψυχικό με πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σχεδιάζεται να δημιουργηθεί υπερσύγχρονο πράσινο κέντρου ανακύκλωσης αποβλήτων (σ.σ. σχετικές φωτο δημοσιεύει η aftodioikisi.gr)  στα πρότυπα ανάλογων εγκαταστάσεων της Βόρειας Ευρώπης. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, η «Πράσινη Μετάβαση» είναι πρώτη προτεραιότητα και γι’ αυτό θα δοθούν συνολικά για την Ελλάδα 10,4 δισ.

Απολύτως συμβατό με σχέδιο του δήμου

Το συγκεκριμένη σχέδιο θεωρείται απολύτως συμβατό με το τοπικό σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού που προβλέπει: «Χωριστή συλλογή πράσινων αποβλήτων στο 90% του συνολικού παραγόμενου βάρους κλαδέματα γκαζόν και τα λοιπά που θα οδηγούνται σε κατάλληλο χώρο στο πλαίσιο διοικητικής συνεργασίας με γειτονικούς δήμους» και «συγκέντρωση ανακυκλώσιμων υλικών σε κεντρικό πράσινο σημείο».

Στόχος, μάλιστα, λόγω της γεωγραφικής θέσης της περιοχής, είναι η διαχείριση των αποβλήτων του δήμου Φιλοθέης Ψυχικού να γίνει σε συνεργασία με τους δήμους Αθηναίων (7ο Διαμέρισμα), Γαλατσίου και Αμαρουσίου.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το έργο θα ολοκληρωθεί πιθανότατα ως ΣΔΙΤ, εντός  36 μηνών, με χρηματοδότηση από το ταμείο ανάκαμψης, ώστε η εικόνα των εγκαταλελειμμένων λατομείων να δώσει τη θέση της σε ένα υπερσύγχρονο πράσινο κέντρο εργοστάσιο ανακύκλωσης στην πόλη του Ψυχικού.

Σκουπιδότοπος & κέντρο διακίνησης ναρκωτικών

Να σημειωθεί ότι, όπως προκύπτει από τις φωτο που δημοσιεύει η aftodioikisi.gr, σήμερα η περιοχή είναι σκουπιδότοπος, την οποία, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, χρησιμοποιεί και ο δήμος ως χωματερή.

«Τα 300 στρέμματα στα παλιά Λατομεία Κέκροπα Ψυχικού έχουν μετατραπεί σε χωματερή του Δήμου μας, κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και παράνομες κατοικίες μεταναστών. Ως κάτοικοι παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια τη στασιμότητα που έχει εξελιχθεί σε επικίνδυνο πρόβλημα. Χιλιάδες τόνοι από κλαδιά και σκουπίδια έχουν πνίξει την περιοχή. Σε λίγο θα αρχίσει η αντιπυρική περίοδος και κάποιον να μας μετατρέψουν σε ΜΑΤΙ. Απαιτούμε ως δημότες από την διοίκηση του Δήμου μας και τον Δήμαρχο Δημήτρη Γαλάνη  να σταματήσει την υποβάθμιση της περιοχής και των γύρω περιουσιών μας. Να σταματήσει να μαζεύει σκουπίδια εκεί που αθλούνται τα παιδιά μας και εμείς.

Να παρουσιάσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ανάπλαση και την ανάδειξη της περιοχής. Να συνεργαστεί με τους ιδιοκτήτες που και αυτοί θα έχουν ευθύνη για ό,τι μας συμβεί Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή για την πόλη μας, για τον Δήμο, για όλες και όλους μας κ. Δήμαρχε, κ. Γαλάνη», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε μία από τις αναρτήσεις τους σε σελίδα που έχουν δημιουργήσει στα social media.

Δήμος Φιλοθέης Ψυχικού: Δεν είναι σκουπιδότοπος αλλά… δάσος

H aftodioikisi.gr απευθύνθηκε στο δήμο Φιλοθέης Ψυχικού, πηγές του οποίου υποστήριξαν ότι ο δήμος δεν μπορεί να παρέμβει, καθώς σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ από το 2007, η περιοχή έχει χαρακτηριστεί ως αναδασωτέα, ενώ πρόσφατα το αρμόδιο Δασαρχείο την χαρακτήρισε δάσος! Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «η περιοχή δεν είναι σκουπιδότοπος!», προσθέτοντας ο δήμος δεν την χρησιμοποιεί. Παράλληλα, υποστήριξαν ότι αναμένεται απόφαση του Αρείου Πάγου, καθώς τα 300 στρέμματα των παλαιών Λατομείων Κέκροπα διεκδικεί το Ελληνικό Δημόσιο και ιδιωτική εταιρεία.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ, ΑΝΑΠΛΑΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΨΥΧΙΚΟΥ, ΠΑΛΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΑ ΚΕΚΡΟΠΑ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!