Μαραθώνας: Αποκτά πολιτιστική Στέγη αντάξια της ιστορίας του

Στην κατασκευή ενός υπερσύγχρονου και πανέμορφου Πολιτιστικού Κέντρου προχωρά η Δημοτική Αρχή με σκοπό την κάλυψη των αναγκών του νέου διευρυμένου Δήμου, που καθημερινά αναδεικνύεται σε έναν ιδιαίτερα δυναμικό πόλο πολιτισμού και τουρισμού διεθνούς ακτινοβολίας. Οι νέες κτιριακές εγκαταστάσεις θα αποτελέσουν τους κατάλληλους χώρους υποδομής αλλά και υποδοχής των στόχων της Δημοτικής Αρχής για την ανάδειξη του Δήμου Μαραθώνος σε παγκόσμιο κέντρο άθλησης και πολιτισμού.

Το πρώτο ουσιαστικό βήμα ώστε ο Μαραθώνας να αποκτήσει επιτέλους την ιδιόκτητη στέγη που αξίζει η ιστορία του, έγινε ήδη στις 27 Ιουλίου του 2011 με την έκδοση από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Παλλήνης της οικοδομικής άδειας ανέγερσης του κτιρίου, ύστερα από αίτηση του Δημάρχου κ. Ιορδάνη Λουίζου. Ακολούθως ύστερα από μία 18μηνη προσπάθεια με πλήθος συναντήσεων με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Πολιτισμού, Ανάπτυξης και Εσωτερικών ώστε να θεμελιωθεί το επιχείρημα της αναγκαιότητας του έργου, ολοκληρώθηκε το τελευταίο και ουσιαστικότερο βήμα με την έγκριση της πλήρους χρηματοδότησής του από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής», με συνολικό ποσό 8.490.000 €.

Το νέο υπερσύγχρονο και ιδιαίτερης αισθητικής αρχιτεκτονικής κτίριο είναι βιοκλιματικό, αναπτύσσεται σε δύο ορόφους και το συνολικό εμβαδό των κύριων χώρων ξεπερνά τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα. Είναι χωροθετημένο μέσα στα όρια της Αφετηρίας του Κλασικού Μαραθώνιου Δρόμου και εντάσσεται πλήρως αισθητικά και λειτουργικά στο υφιστάμενο περιβάλλον.

Με τη δημιουργία του νέου υπερσύγχρονου κτιρίου, σε συνδυασμό και συλλειτουργία με την υπάρχουσα διαμόρφωση του χώρου της Αφετηρίας του Κλασσικού Μαραθώνιου Δρόμου, ο Δήμος στοχεύει να δημιουργήσει ένα υπερσύγχρονο χώρο φιλοξενίας βασικών Διοικητικών Υπηρεσιών του, ένα πολυλειτουργικό συγκρότημα διεθνών συναντήσεων, ένα Πολιτιστικό Πάρκο με συνεκτικό στοιχείο το άθλημα του Μαραθώνιου Δρόμου και την ιστορία του τόπου, έναν πόλο έλξης για τον διεθνή και τοπικό αθλητικό τουρισμό. Στο νέο Δημοτικό συγκρότημα προβλέπονται χώροι Πολυμέσων και Βιβλιοθήκης, Αμφιθέατρο, χώροι φιλοξενίας Ανταποκριτών Ελληνικού και ξένου Τύπου, AIMS – ΣΕΓΑΣ κλπ. και υλικοτεχνικές και μηχανολογικές υποδομές για τη διοργάνωση διεθνών αθλητικών, ιστορικών και πολιτιστικών συνεδρίων.

Οι εργασίες για την ανέγερση του κτιριακού συγκροτήματος θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο του 2013, αφού προηγηθούν δημοσιεύσεις για τη δημοπράτηση του έργου και στον Ευρωπαϊκό τύπο.

Ο Δήμαρχος κ. Ιορδάνης Λουίζος δήλωσε μόλις πληροφορήθηκε την οριστική απόφαση για την πλήρη χρηματοδότηση του έργου: «Ένα όνειρο ετών για τον ιστορικό μας Δήμο γίνεται πραγματικότητα. Το Πολιτιστικό κέντρο που θα στεγάσει και τις βασικότερες Υπηρεσίες του νέου μας Δήμου, θα είναι το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο μετά το Πολιτιστικό και Αθλητικό Πάρκο στην πρώην Αμερικανική Βάση».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!