Λάρισα: Εργατικό ατύχημα για συμβασιούχο του Δήμου

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στη Λάρισα την Τρίτη 19/3/2019 και συγκεκριμένα στην Πινακοθήκη Λάρισας όταν εργαζόμενος-συμβασιούχος με την κοινωφελή εργασία στο Δήμο, έπεσε από ύψος περίπου 3 μέτρων κατά τη διάρκεια εργασιών που εκτελούνταν χωρίς τη χρήση σκαλωσιάς και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, ενώ το περιστατικό καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας, αναφέροντας τα εξής:

“Το εργατικό ατύχημα που έγινε 19-3-2019, ο εργαζόμενος- συμβασιούχος με την κοινωφελή εργασία στο Δήμο Λαρισαίων έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ.

Αιτία των εργατικών ατυχημάτων όπως και το συγκεκριμένο, δεν είναι ούτε η «κακιά στιγμή», ούτε η «κακιά ώρα» όπως θέλουν να παρουσιάσουν κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων.

Η Δημοτική αρχή συνεχίζει με την ίδια πολιτική αντίληψη και πρακτική της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) όπως και των προηγούμενων Κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), την εντατικοποίηση της δουλειάς,- πολύ περισσότερο τώρα μπροστά στις εκλογές – τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.

Γι’ αυτούς φταίει πάντα ο εργάτης. Γιατί γλίστρησε, γιατί έκανε κάποιο λάθος, γιατί δεν πρόσεξε…

Πρόκειται για εργοδοτικά εγκλήματα από αυτά που δεν μπορούν να κρυφτούν με τις ανέξοδες δηλώσεις συμπάθειας και συμπόνιας των κυβερνητικών εκπροσώπων που νομοθετούν και των Δημάρχων που στηρίζουν όλο αυτό το εγκληματικά αντεργατικό, αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο σε βάρος της ανθρώπινης ζωής.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Μόνο εμείς, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια μας, με τον αγώνα μας, μπορούμε να παλέψουμε και να επιβάλουμε μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, ανθρώπινες συνθήκες, μισθούς και ωράρια στο ύψος των σημερινών αναγκών μας.”

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΛΑΡΙΣΑ, ΑΤΥΧΗΜΑ, ΔΗΜΟΥ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ, ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!