Δήμαρχος Καλαμάτας: Ζητά απαντήσεις για το ατύχημα με όχημα του Δήμου

Ο Δήμος Καλαμάτας θα πραγματοποιήσει έρευνα, για το χθεσινό ατύχημα με το καλαθοφόρο στην Αριστομένους, στην κεντρική πλατεία της πόλης – όπως άλλωστε προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις – σύμφωνα με ενημέρωση από τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.

Σε δήλωσή του, ο δήμαρχος αναγνώρισε την ευθύνη του δήμου, αποδέχθηκε τα δικαιώματα των εργαζομένων, όσον αφορά το ωράριο και την ώρα που εργαζόταν το συνεργείο με το καλαθοφόρο, αλλά άφησε αιχμές για μέτρα, που ίσως δεν ελήφθησαν και τις ευθύνες εργαζομένων.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι “έμαθα για το ατύχημα και θα ελέγξω, γιατί δεν μπορούν σε ώρες όπου υπάρχει μεγάλη κίνηση, να γίνονται αυτά τα πράγματα. Ευτυχώς που είχαμε μόνο υλικές ζημιές”. Παραδέχθηκε ότι “οι εργαζόμενοι έχουν ένα συγκεκριμένο ωράριο. Αυτοί οι εργαζόμενοι έχουν από τις 7 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, αυτό έχουν από το νόμο. Δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε. Έχουμε εργαζόμενους που έχουν δικαιώματα και εμείς δεν μπορούμε να τα καταπατούμε. Τα σεβόμαστε”. Ωστόσο, παρατήρησε πως “προφανώς θα μπορούσαν να έχουν λάβει κάποια μέτρα και θα το ελέγξω αυτό. Έπρεπε να είναι παρούσα η Δημοτική Αστυνομία, αλλά για όλα αυτά χρειάζεται μια συνεργασία σε υπηρεσιακό επίπεδο. Δεν είναι θέμα του δημάρχου να τους πει τα στοιχειώδη μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν. Είναι έμπειροι εργαζόμενοι, δεν μπορεί να πηγαίνουν ως κουμπάροι σε κάποιο χώρο εκεί και να μην λαβαίνουν υπόψη τους όλες τις ανάγκες και όλα τα προβλήματα που έχει η συγκεκριμένη περιοχή σε ώρες αιχμής. Ο δήμαρχος ευθύνεται ή ο αντιδήμαρχος, γιατί ενδεχομένως κάποιοι δεν έκαναν τη δουλειά τους;”.

Κλείνοντας, ο κ. Νίκας ανέφερε ότι “μακάρι να μπορούσαμε να τους βγάλουμε το βράδυ, αλλά δεν είναι δικαίωμά μας αυτό. Δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, οι εργαζόμενοι έχουν συγκεκριμένα δικαιώματα, που πρέπει να σεβόμαστε. Θα ερευνήσω για το τι ακριβώς έχει γίνει. Πάντως όποιος και να φταίει, ο δήμος φταίει”.

Πηγή: www.eleftheriaonline.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΕΥΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΑΤΥΧΗΜΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!