Κως: Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών

Με κεντρικό μήνυμα «Δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη», το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων του Δήμου της Κω, ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω.

Το Κέντρο στελεχώνεται  με τρεις  κοινωνικούς επιστήμονες και συγκεκριμένα μία  Ψυχολόγο, μία  Κοινωνική Λειτουργό και μία  Κοινωνιολόγο και συγχρηματοδοτήθηκε με 300 χιλιάδες Ευρώ από Ευρωπαϊκούς και Εθνικούς πόρους.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη συμβουλευτική υποστήριξη γυναικών που υφίστανται βία, με δράσεις που αφορούν:

•           στην εξειδικευμένη ψυχοκοινωνική συμβουλευτική γυναικών θυμάτων βίας,

•           στην εξειδικευμένη ενημέρωση, πληροφόρηση και διασύνδεση με σχετικούς διαθέσιμους φορείς (ξενώνες φιλοξενίας, φορείς, κτλ.),

•           στη πρόληψη για την εξάλειψη της έμφυλης βίας κατά των γυναικών και στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα, στόχος της λειτουργίας του Κέντρου είναι η παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης σε άτομα, που αντιμετωπίζουν ψυχοκοινωνικές δυσκολίες και βρίσκονται σε προσωπική κρίση.

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Κω λειτουργεί  από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις εργάσιμες ώρες 07:30-15:30, στην οδό 25ης Μαρτίου και Εμμανουήλ Κιαπόκα (γωνία), στην περιοχή του Ζηπαρίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΚΩ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


Αφήστε μια απάντηση