Ρόδος: Σπάει τα κοντέρ η τουριστική κίνηση

Ούτε …καρφίτσα δεν πέφτει στα ξενοδοχεία της Ρόδου τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι φέτος θα είναι η καλύτερη χρονιά όλων των εποχών για τον τουρισμό του νησιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, καλός μήνας για την τουριστική κίνηση στο νησί ήταν και μήνας Ιούλιος, αφού η αύξηση στην τουριστική κίνηση ξεπέρασε το 9% κινούμενη στους αντίστοιχους ρυθμούς των προηγούμενων μηνών.

Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο Ιούλιος έκλεισε με αύξηση σε ποσοστό 9,2% καθώς ήρθαν με πτήσεις τσάρτερ 378.380 άτομα έναντι 346.493 τουριστών τον ίδιο μήνα πέρυσι. Σημειώθηκε δηλαδή, μία διαφορά της τάξης των 31.887 ατόμων.

Από την ανάλυση των στοιχείων προκύπτει ότι ιδιαίτερα ενισχυμένο είναι το ρεύμα τουριστών από τη Ρωσία καταγράφοντας σημαντική αύξηση στις αφίξεις σε ποσοστό 57,54%, ωστόσο, αξιοσημείωτο είναι ότι πέραν της ρωσικής, οι περισσότερες αγορές σημειώνουν αύξηση.

Τον μήνα που πέρασε, πρώτη δύναμη στην τουριστική κίνηση αναδείχτηκε η Αγγλία, ενώ στη δεύτερη θέση φαίνεται ότι καθιερώνεται η Ρωσία, με τη Γερμανία να καταλαμβάνει πλέον την τρίτη θέση.

Πάντως, παρά την αυξημένη έλευση τουριστών η αγοραστική κίνηση είναι ιδιαίτερα υποτονική δημιουργώντας προβληματισμό στον επιχειρηματικό και εμπορικό κόσμο.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ, ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ


Αφήστε μια απάντηση