Κλειστός επ’ αόριστον και ο Δήμος Παύλου Μελά

Μετά το Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου και ο Δήμος Παύλου Μελά προχωρεί σε επ’ αόριστον αναστολή της λειτουργίας του, ύστερα από ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε στο πλαίσιο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ζητεί, δε, ως αντίδραση στα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου και συγκεκριμένα στην δρομολόγηση απολύσεων των δημοτικών υπαλλήλων να γίνει εισήγηση στην ΠΕΔ και στην ΚΕΔΕ για αναστολή λειτουργίας όλων των δήμων της χώρας, ως μέσο πίεσης.

«Πώς μπορούμε να συντρέξουμε στις δοκιμαζόμενες τοπικές κοινωνίες όταν κόβονται επιδόματα ακόμα κι από αναπήρους; Πώς θα λειτουργεί επικουρικά η Αυτοδιοίκηση όταν απελευθερώνονται οι απολύσεις, όταν καταργούνται οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όταν καταργούνται δώρα και μειώνονται δραματικά οι συντάξεις και οι μισθοί, όταν αυξάνεται η ανεργία η πείνα και η φτώχεια όταν αυξάνονται οι αρμοδιότητες και μειώνονται έως και ελαχιστοποιούνται οι πόροι;», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο δήμος.

Ειδικότερα το δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά αποφάσισε τα εξής:

1) Να μην επιτρέψει καμία υπηρεσιακή διαδικασία από την οποία θα προκύψουν στοιχεία στα αρμόδια υπουργεία για να προωθηθούν απολύσεις του Δήμου όπως :

α) Να μην επιτραπεί με έγγραφη εντολή του καμία υπηρεσιακή διαδικασία για να αποσταλούν στοιχεία στα αρμόδια υπουργεία ως προς την κατάργηση θέσεων και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

β) Να μην υπογραφεί από το Δήμαρχο καμία διοικητική πράξη για την κατάργηση των θέσεων και τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

γ) Να μην υλοποιηθεί καμία κατάργηση θέσεων και διαθεσιμότητα που θα επιβληθεί από την κεντρική εξουσία.

δ) Να μην υπογραφεί καμία πράξη απόλυσης ή διαθεσιμότητας από το Δήμαρχο.

2) Να παρασχεθεί οποιαδήποτε νομική υποστήριξη απαιτηθεί προς το Δήμαρχο ή σε υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και σε υπαλλήλους , σε περίπτωση που κινηθούν νομικές διαδικασίες ποινών για τις παραπάνω ενέργειες. Να απαλλάσσει από κάθε ευθύνη , κάθε είδους, τους υπαλλήλους των υπηρεσιών του Δήμου, που εκτελώντας την παρούσα απόφαση , κατόπιν εντολής Δημάρχου , δεν θα παραδώσουν τις παραπάνω λίστες ώστε να μην απολυθεί κανένας υπάλληλος.

3) Να ανασταλεί η λειτουργία του Δήμου και να οριστεί προσωπικό ασφαλείας σε υπηρεσίες του Δήμου και στους ευαίσθητους τομείς κοινωνικού χαρακτήρα και καθαριότητας , οι οποίες θα συναποφασιστούν μετά από τη συνάντηση της διοίκησης και τον συνδικαλιστικού φορέα.

4) Να εισηγηθεί στην ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ την αναστολή της λειτουργίας των Δήμων πανελλαδικά , ως σημαντικό όπλο στον αγώνα αυτό.

5) Να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μισθοδοσία όλων ανεξαρτήτως των υπαλλήλων χωρίς καμία διαθεσιμότητα και απόλυση.

ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ:

Επ’ αόριστον «λουκέτο» βάζει ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!