ΚΚΕ: Καταγγέλλει το δήμο Καλλιθέας για το «ευχαριστώ» στους φασίστες

Επιστολή στην «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα», παράταξη υποστηριζόμενη από τη Χρυσή Αυγή, της οποίας ο επικεφαλής, Τρύφων Μπουγάς, φωτογραφιζόταν με τον Ηλία Κασιδιάρη και τον «φύρερ» Μιχαλολιάκο έστειλε η διοίκηση του δήμου Καλλιθέας για την… «κοινωνική της προσφορά»!

 Σε ανακοίνωσή της η ΚΟΒ Καλλιθέας του ΚΚΕ καταγγέλλει:

«Η διοίκηση του Δήμου Καλλιθέας με πρόσφατο έγγραφό της ευχαριστεί τον φασίστα Τρύφωνα Μπουγά, στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποψήφιο δήμαρχο με τη φασιστική δημοτική παράταξη «Ελληνική Αυγή για την Καλλιθέα» για την «κοινωνική του προσφορά». Επισημαίνει μάλιστα ότι τον θεωρεί «σύμμαχο» του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Καλλιθέας.

Αποδεικνύεται και με αυτόν τον τρόπο αυτό που η «Λαϊκή Συσπείρωση» Καλλιθέας από την πρώτη στιγμή έχει καταγγείλει, ότι ο δήμαρχος Καλλιθέας και η διοίκηση του δήμου όχι μόνο ανέχονται, αλλά και ενισχύουν τις παραπλανητικές πρακτικές των φασιστών να εμφανίζονται ως «φιλάνθρωποι» και «φιλεύσπλαχνοι».

Επιπλέον, εδώ και σχεδόν ένα μήνα, διοίκηση του δήμου, δήμαρχος αλλά και όλες οι άλλες δημοτικές παρατάξεις δεν έχουν καταγγείλει το γεγονός, ότι οι φασίστες χρυσαυγίτες μήνυσαν τα στελέχη του ΚΚΕ, εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, τον υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννη Βακαλόπουλο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι κατά καιρούς τα ψηφοδέλτια της παράταξης του δημάρχου αλλά και άλλων παρατάξεων «κοσμούν» διάφοροι φασίστες, ακροδεξιοί, ρατσιστές, αντικομμουνιστές.

Αυτή η πολιτική στάση, του κατευνασμού και της ανοχής ή της αφωνίας στη δράση της Χρυσής Αυγής είναι το ίδιο επικίνδυνη με τη δράση των ίδιων των φασιστών.

Εμείς το λέμε καθαρά: Καμία ανοχή στη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Ο λαός και οι νεολαία της Καλλιθέας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τα «καραγκιοζιλίκια» των φασιστών να εμφανιστούν ως μια «θεσμική πολιτική δύναμη» που ενδιαφέρεται δήθεν για τα λαϊκά προβλήματα.

Στα τρικάκια που βρωμίζουν τους δρόμους της πόλης μας το λένε ανοικτά: «Θα κάνουμε πράξη το σύνθημα Καλλιθέα πόλη Καθαρή και Ελληνική». Αυτοί είναι! Οι φασίστες, οι υπόδικοι για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αυτοί που καθημερινά χτυπάνε εργάτες, αγωνιστές, φτωχούς και κατατρεγμένους μετανάστες.

Οι ναζιστές είναι ανεπιθύμητοι στην Καλλιθέα! Γιατί στην Καλλιθέα κάθε πέτρα και γωνιά είναι ποτισμένη με το αίμα εκατοντάδων αγωνιστών κατά του ναζισμού και του φασισμού. Αυτό θυμίζουμε στο δήμαρχο που έχει το θράσος να μιλάει για το σπίτι της οδού Μπιζανίου, για το Τυπογραφείο του ΕΑΜ, για τη Μάχη της Καλλιθέας, για το Μπλόκο του Ψυχιατρείου.

Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης μας, τα σωματεία, το σύνολο των εργαζομένων να μη δείξουν καμία ανοχή απέναντι στους φασίστες της Χρυσής Αυγής. Να τους απομονώσουμε σε κάθε χώρο εργασίας, στα σχολεία, σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

Είναι αυτοί που χύνουν δηλητήριο για κάθε οργανωμένο και συλλογικό αγώνα των εργαζομένων και του λαού και την ίδια στιγμή δεν προλαβαίνουν να κάνουν Ερωτήσεις στη Βουλή για τα αφεντικά τους, τους εφοπλιστές. Είναι αυτοί που με ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές στηρίζουν τις πολεμικές επεμβάσεις που οδηγούν τους λαούς στην προσφυγιά.

Ο λαός της Καλλιθέας και οι εργαζόμενοι ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να καταδικάσουν τη δημοτική αρχή και όσους στρώνουν κόκκινο χαλί στους φασίστες για να σπέρνουν το δηλητήριό τους, που συνεργάζονται μαζί τους ή ξεπλένουν τη δράση τους. Να δυναμώσουν συνολικά την πάλη τους ενάντια στην αντιλαϊκή – αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που παραπλανά το λαό την ίδια στιγμή που στηρίζει το κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές και ανοίγει το δρόμο στο εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα να ψαρεύει στα θολά νερά της λαϊκής απογοήτευσης.

Στις εκλογικές μάχες που έχουμε μπροστά μας η καλύτερη απάντηση στο φασισμό είναι να ενισχυθούν σε ποσοστά τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζεται από το ΚΚΕ σε δήμους και Περιφέρειες. Να συντρίψουμε και εκλογικά τα φασιστικά ψηφοδέλτια στην Καλλιθέα και σε όλη την Ελλάδα. Καλούμε όποιον δεν ανέχεται τους φασίστες να ψηφίσει ΚΚΕ και «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και Περιφέρειες.

Ενισχύουμε το ΚΚΕ παντού, τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε δήμους και Περιφέρειες!».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!