Κινητοποιήσεις από το Δ. Λοκρών για το ΚΥ Αταλάντης - Aftodioikisi.gr
Τρίτη
26
Οκτώβριος
Back

Κινητοποιήσεις από το Δ. Λοκρών για το ΚΥ Αταλάντης

Κατά της «αποψίλωσης» του ΚΥ Αταλάντης τάσσεται με ψήφισμά του το δημοτικό συμβούλιο Λοκρών, οι εργαζόμενοι του οποίου μετακινούνται στο ΓΝ Λάμιας για να καλύψουν τα κενά του. Τα μέλη του Σώματος, με ψήφισμά τους, ζητούν «να σταματήσουν οι αυθαίρετες μετακινήσεις εργαζομένων προς το Νοσοκομείο Λαμίας και να καλυφθούν όλα τα κενά του με πρόσληψη νέων εργαζομένων» και δηλώνουν ότι ο δήμος από 1η Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει κινητοποιήσεις κατά της υποβάθμισης του.

Επισημαίνουν, δε, ότι «το ΚΥ Αταλάντης είναι η μοναδική πρωτοβάθμια υγειονομική μονάδα εντός των ορίων του Δήμου Λοκρών με πάρα πολλές ελλείψεις. Είναι επιφορτισμένη με την κάλυψη σχεδόν του συνόλου των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων παραθεριστών που κατακλύζουν τους θερινούς μήνες τις τουριστικές παραλίες του δήμου».

Καταλήγοντας στο ψήφισμά του, το ΔΣ Λοκρών υπογραμμίζει χαρακτηριστικά: «Το Κέντρο Υγείας του Δήμου Λοκρών και την υγεία των δημοτών θα την προστατέψουμε με οποιοδήποτε τίμημα».

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΣ ΛΟΚΡΩΝ ΓΙΑ ΚΥ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ
Σήμερα Πέμπτη 24-1-2013 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας κ. Κουτσοπίνη Παναγιώτη της κ. Ελένης Μακρή Βουλευτή της Ν.Δ. και των Δημάρχων Δομοκού Στυλιανού Σύρου και Μακρακώμης κ. Παπαευθυμίου Ευθύμιο,τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Παναγιώτη Παρχαρίδη, τον Διευθυντή της ΜΕΘ κ. Σφύρα και τον πρώην βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Θ. Χειμάρα, μετά από πολύωρη συζήτηση το Δ.Σ. εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στις ελλείψεις προσωπικού του Νοσοκομείου Λαμίας οι οποίες καλύπτονται από μετακίνηση εργαζομένων των Κέντρων Υγείας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση, την αποδόμηση και την υπολειτουργία του Κ.Υ. Αταλάντης στον Δήμο Λοκρών.

Το Κ.Υ. Αταλάντης είναι η μοναδική πρωτοβάθμια υγειονομική μονάδα εντός των ορίων του Δήμου Λοκρών με πάρα πολλές ελλείψεις. Είναι επιφορτισμένη με την κάλυψη σχεδόν του συνόλου των κατοίκων αλλά και των χιλιάδων παραθεριστών που κατακλύζουν τους θερινούς μήνες τις τουριστικές παραλίες του Δήμου.

ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Ζητάμε να σταματήσουν οι αυθαίρετες μετακινήσεις εργαζομένων προς το Νοσοκομείο Λαμίας και να καλυφθούν όλα τα κενά του με πρόσληψη νέων εργαζομένων.

Ζητάμε να σωθούν τα Κ.Υ. και να αναπτυχθούν. Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού. Να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και στον τομέα της πρόληψης.

Ζητάμε Νοσοκομεία καλά στελεχωμένα και εξοπλισμένα που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του λαού για δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

Ζητάμε να ξεκινήσει άμεσα ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ της Τοπικής

Αυτοδιοίκησης και όλων των εμπλεκομένων Φορέων στον χώρο της υγείας για

τον καθορισμό των αναγκών , την εύρυθμη λειτουργία του εθνικού συστήματος υγείας στον τόπο μας, τη διασφάλιση του αυτονόητου δικαιώματος του κάθε πολίτη στην υγεία και την υποχρέωση της πολιτείας να το εφαρμόσει.

Αν δεν ανασταλεί η απόφαση του Διοικητή του Νοσοκομείου Λαμίας, που αφορά:

  • μετακίνηση Ιατρικού και Νοσηλευτικού Προσωπικού από το Κ.Υ. Αταλάντης προς το Νοσοκομείο
  • την αξιοπρεπή 24ωρη λειτουργία του Κ.Υ. Αταλάντης, με τη συνεχή και αδιάκοπη ροή υλικών και μέσων προς το ΚΥ

Ο Δήμος Λοκρών από 1 Φεβρουαρίου ξεκινά κινητοποιήσεις.

– ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΑΓΑΘΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ.

– ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΙΜΗΜΑ.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!