Δήμοι: «Μοντέλο» αξιολόγησης ανά δίωρο από τα… Τρίκαλα

Τη ρήση Σαμαρά, ο οποίος χαρακτήρισε το 2013 έτος αξιολόγησης στο Δημόσιο, ξεκίνησε να εφαρμόζει πριν μερικές ημέρες ο Δήμος Τρικκαίων. Μάλιστα, το «μοντέλο» αξιολόγησης που περιγράφεται σε υπηρεσιακό σημείωμα που διαβιβάστηκε από το γενικό διευθυντή του δήμου και φέρει την έγκριση του δημάρχου Χρήστου Λάππα, υποχρεώνει τους υπαλλήλους να δίνουν αναφορά, ανά 2 ώρες, σχετικά με το τι έργο παράγουν.

«Η εν λόγω απόφαση δεν έχει ως στόχο να στραφεί εναντίον των εργαζομένων και να δημιουργήσει προβλήματα στην εργασία τους και στις σχέσεις τους με τη δημοτική αρχή. Σκοπεύει αντίθετα, στην εύρυθμη λειτουργία του δήμου και στο να γίνουν οι υπηρεσίες πιο αποτελεσματικές προκειμένου να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας.

Εργαζόμενοι: «Θα φτάσουμε στα άκρα»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του δήμου Βασίλης Μπαλαμώτης, σε δηλώσεις του στην aftodioikisi.gr, κάνει λόγο για απαράδεκτη απόφαση που αποσκοπεί μελλοντικά στη διευκόλυνση των απολύσεων. Προσθέτει, δε, ότι οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι «να φτάσουν στα άκρα», προαναγγέλλοντας παράλληλα δυναμικές κινητοποιήσεις.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Μπαλαμώτη στην aftodioikisi.gr έχει ως εξής:

«Η απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής είναι απαράδεκτη! Δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από εμάς. Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Μας γυρίζουν στο μεσαίωνα. Αυτά δε συμβαίνουν ούτε στην πιο απολίτιστη χώρα του κόσμου. Ζητήσαμε από το γενικό γραμματέα του δήμου να την πάρει άμεσα πίσω και αναμένουμε την απάντησή του σε μία εβδομάδα. Σε περίπτωση που επιχειρήσει ο δήμαρχος να την εφαρμόσει εμείς είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε με δυναμικές κινητοποιήσεις. Είμαστε αποφασισμένοι «να φτάσουμε στα άκρα». Η δημοτική αρχή «έχει ξεφύγει εντελώς». Αυτά τα τρελά πράγματα μόνο στο Δήμο Τρικκαίων συμβαίνουν. Με την κίνησή του αυτή ο δήμαρχος μας εκδικείται με αφορμή τις αντιδράσεις μας την προηγούμενη Παρασκευή, στο πλαίσιο της διαβούλευσης για τον Οργανισμό Εξωτερικής Υπηρεσίας. Τέλος θέλω να επισημάνω οτι είναι ξεκάθαρο πλέον πως θέλουν να διευκολύνουν τις απολύσεις και να βρουν ταυτόχρονα αφορμές προκειμένου να επιτευχθεί η διαθεσιμότητα».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ:

Δ. Τρικκαίων: Αξιολόγηση υπαλλήλων κάθε 2ώρες

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ, ΑΝΑΦΟΡΑ, ΕΡΓΟ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΠΠΑΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΩΤΗΣ, ΚΑΘΕ ΔΥΟ ΩΡΕΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!