Κερατέα: Διχόνοια στο «γαλατικό χωριό» για τις… μισές Φοβόλες

Με εκατέρωθεν αιχμές υποδέχθηκαν την τρπολογία για τις… μισές Φοβόλες ο νυν δήμαρχος Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντής και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού. Στην ανακοίνωσή του ο Κ. Λεβαντής αφού κάνει λόγο για  «δικαίωση του αγώνα μας και την αποδοχή των προτάσεών μας» τονίζοντας ότι αντικαθίσταται το Οβριόκαστρου με τις Φοβόλες, ακυρώνεται ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, δίνεται η δυνατότητα να παραχωρηθεί και η διαχείριση του χώρου στο δήμο προσθέτει με έμφαση: «Η ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας, δεν λύνει ολοκληρωτικά το πρόβλημα. Η συνέχιση των προσπαθειών μας γίνεται σήμερα πιο επιτακτική, για να σβήσει σύντομα και οριστικά το «Οβριόκαστρο/Βραγόνι» από το Νόμο και να αλλάξει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός όσον αφορά τις ποσότητες και τον τρόπο διαχείρισης».

Λεβαντής:  Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν

Και συνεχίζει: «Έχουμε μπροστά μας δύσκολο αγώνα για να πετύχουμε όλα όσα επιδιώκουμε. Τα επόμενα κρίσιμα βήματα, απαιτούν ομοψυχία, συναίνεση και ενότητα. Κάθε προσπάθεια ακύρωσης, θα έχει σαν αποτέλεσμα να αναβιώσει το φάντασμα του «Οβριόκαστρου». Καθιστούμε υπεύθυνους και υπόλογους απέναντι στους πολίτες της περιοχής όσους προσπαθήσουν να ακυρώσουν αυτή την κατάκτηση. Μέχρι σήμερα, συναισθανόμενοι το βάρος των ευθυνών μας, δεν μιλήσαμε για πολλά και πολλούς. Αφήσαμε αναπάντητες ακόμα και χυδαίες συκοφαντίες. Στόχος μας ήταν και παραμένει, η δικαίωση των προτάσεών μας και η απαλλαγή της Κερατέας και ολόκληρης της Λαυρεωτικής από τα σκουπίδια της Αττικής. Από δω και πέρα όμως, δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η εκμετάλλευση του κρισιμότερου θέματος για προσωπικά οφέλη και για την πολιτική επιβίωση οποιουδήποτε. Η περιοχή μας, πρέπει να σταματήσει να είναι όμηρος συμφερόντων και προσωπικών επιδιώξεων.»

Ιατρού: Επιστρέφουμε τις απαράδεκτες απειλές

Για μία και μοναδική αλλαγή με την προσθήκη της θέσης Φοβόλες, κάνει λόγο ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού, τονίζοντας ότι «ουδεμία άλλη αλλαγή επήλθε στον Περιφερειακό Σχεδιασμό Αττικής, παρά τα όσα ζητούσε η κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου».

» Έτσι για την Κερατέα, σε οποιαδήποτε θέση, Φοβόλες ή Βραγόνι, προβλέπεται όπως ισχύει από το 2003, η μεταφορά και διαχείριση ακριβώς των ιδίων ποσοτήτων απορριμμάτων. Δηλαδή στην Κερατέα θα μεταφέρονται όχι μόνο τα σκουπίδια Λαυρεωτικής – Σαρωνικού αλλά τα σκουπίδια της Αττικής με τις γνωστές ποσότητες σε εργοστάσια και ΧΥΤΑ. Αυτά  προβλέπει επακριβώς ο Περιφερειακός Σχεδιασμός που όχι μόνο δεν άλλαξε με την τροπολογία αλλά επιβεβαιώθηκε ότι θα εφαρμοστεί πλήρως», προσθέτει ο κ. Ιατρού. Και συνεχίζει: «Η τροπολογία ΔΕΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ την πρόταση της πλειοψηφίας του Δήμου για απορρίμματα ΜΟΝΟ «Λαυρεωτικής και Σαρωνικού» ούτε για «κατασκευή, λειτουργία και διαχείριση των εγκαταστάσεων» από τον Δήμο (άδικα λοιπόν τα ταξίδια στο εξωτερικό και οι επιλογές για μεθόδους Ισραήλ)».

Καλεί δε «όσους συνειδητά ή ασυνείδητα, με γνώση ή άγνοια, δηλώνουν ικανοποίηση από την τροπολογία υποθέτουμε ότι έχουν κάποιους λόγους. Και είμαστε βέβαιοι ότι άλλους λόγους έχουν κάποιοι  βουλευτές, άλλους λόγους κάποιοι δημοτικοί παράγοντες της περιοχής μας και άλλους λόγους διάφοροι άλλοι, εντός και εκτός της Κερατέας.  Ο καθένας τους λοιπόν οφείλει να τους εξηγήσει στον λαό με βάση την αλήθεια, χωρίς παραπληροφόρηση  και με σαφή αναφορά σε όσα προβλέπει και όσα δεν αποδέχτηκε η τροπολογία. Κυρίως όλοι αυτοί πρέπει από εδώ και πέρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους για όσα έπραξαν και υποστηρίζουν. Εμείς που με σαφήνεια γνώση και πίστη καταψηφίσαμε την γνωστή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τώρα πολύ περισσότερο, όχι απλά διαφωνούμε αλλά καταγγέλλουμε υπεύθυνα αυτή την τροπολογία.Τιμάμε τον 16ετη αγώνα της Κερατέας, ιδίως τον αγώνα των 128 ημερών στα μπλόκα, την κοινωνική και νομική μας νίκη που έχει ακυρώσει το Οβριόκαστρο, χαιρετίζουμε όσους στην Ελληνική Βουλή καταψήφισαν την τροπολογία, δηλώνουμε παρόντες και στην πρώτη γραμμή στον αγώνα να μην έλθει ούτε ένα κιλό σκουπίδια στον τόπο μας, όπως κάνουμε επί 16 χρόνια και επιστρέφουμε τις απαράδεκτες απειλές από όπου και εάν προέρχονται», καταλήγει η ανακοίνωση του πρώην δημάρχου Κερατέας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΧΥΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΕΒΑΝΤΗΣ, ΦΟΒΟΛΕΣ, ΙΑΤΡΟΥ, ΔΙΧΟΝΟΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!