ΚΕΔΕ σε Δήμους: «Κωδικοποίηση απαντήσεων σχετικά με τον Κορωνοϊό»

Γραμμή ερωτημάτων σχετικά με τον κορωνοϊό, τα οποία απαντώνται καθημερινά από τους αρμόδιους φορείς δημιούργησε η ΚΕΔΕ στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]

Η ΚΕΔΕ ενημερώνει με επιστολή της, ότι σύνολο των Δήμων που έστειλαν μέχρι σήμερα ερωτήσεις καθώς και τις απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτήματα που τέθηκαν, μπορεί να βρεθεί σε αυτή τη διεύθυνση: http://www.kedke.gr/covid-19/faq.

Η επιστολή της ΚΕΔΕ στους Δήμους:

Προς
Όλους Τους Δημάρχους της Χώρας
ΘΕΜΑ: «Κωδικοποίηση απαντήσεων σχετικά με τον Κορωνοϊό – Covid-19»

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όλο αυτό το διάστημα που οι αντοχές της χώρας και των τοπικών μας κοινωνιών δοκιμάζονται από την επέλαση του Covid-19, η ΚΕΔΕ ξεπερνώντας το θεσμικό της ρόλο, επεδίωξε να σταθεί με υπευθυνότητα δίπλα στα αρμόδια για τη διαχείριση της κρίσης κρατικά όργανα, στους Δήμους και την κοινωνία.

Έχοντας συναίσθηση της δύσκολης κατάστασης που έπρεπε ως χώρα να διαχειριστούμε, προτείναμε συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες, αφήνοντας όμως τις αποφάσεις για τους πλέον αρμόδιους, την επιτροπή των ειδικών.

Επιλέξαμε τη «θεσμική οδό» για να μεταφέρουμε τις απόψεις της Αυτοδιοίκησης μέσω των διαύλων επικοινωνίας που έχουμε με την Κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία, προκειμένου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να υπάρχει προς τα έξω μία και μόνο σοβαρή και υπεύθυνη φωνή. Αυτή της Κυβέρνησης.

Και η αλήθεια είναι πως η συνεργασία αυτή πήγε καλά μέχρι τώρα , πάρα την πίεση και τις πρωτοφανείς καταστάσεις που βιώνουμε.

Η επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία, κυρίως το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Υγείας, ήταν εξαιρετικά γρήγορη και αποτελεσματική και πολλές από τις προτάσεις μας ήδη
νομοθετήθηκαν, λύνοντας θέματα που είχαν προκύψει τις αμέσως προηγούμενες ώρες σχετικά με την εφαρμογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, δημιουργήσαμε άμεσα μία γραμμή ερωτημάτων στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] τα οποία αποστέλλουμε καθημερινά και μας απαντώνται από τους αρμόδιους φορείς.

Το σύνολο των Δήμων που έστειλαν μέχρι σήμερα ερωτήσεις καθώς και τις απαντήσεις που δόθηκαν στα ερωτήματα που τέθηκαν, μπορείτε να τα βρείτε σε αυτή τη διεύθυνση:
http://www.kedke.gr/covid-19/faq
Όμως δεν σταματάμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να είμαστε σε 24ωρη βάση δίπλα στους Δήμους, διευκρινίζοντας καταστάσεις, δίνοντας απαντήσεις και κυρίως προτείνοντας λύσεις.

Είναι επίσης σημαντικό να λειτουργήσουμε όλοι το επόμενο διάστημα, μέσω του μηχανισμού της ΚΕΔΕ, περιορίζοντας τις απευθείας οχλήσεις προς τα Υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει μία κοινή γραμμή ενημέρωσης και πληροφόρησης για όλους.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά την ανάγκη να υπάρξει ατομική υπευθυνότητα απέναντι τόσο στον εαυτό μας, όσο και στους συνανθρώπους μας. Αν και αυτονόητη, είναι υποχρεωτική από όλους η τήρηση των οδηγιών των αρμοδίων κρατικών φορέων .

Είμαι βέβαιος ότι κι αυτή τη μάχη, θα την κερδίσουμε όλοι μαζί, στα πλαίσια μιας Αυτοδιοίκησης που αλλάζει, μιας Αυτοδιοίκησης που σέβεται τους πολίτες και τον εαυτό της.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Δημήτρης Παπαστεργίου
Δήμαρχος Τρικκαίων
Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]