Κορωνοϊός: Ποιοι δήμοι επιστρέφουν τις πινακίδες στους παραβάτες

  • Απο Aftodioikisi Press
  • 16 Μαρτίου 2020 - 16:13
  • Comments Off

Στην επιστροφή των πινακίδων όλων των οχημάτων που αφαιρέθηκαν -ανεξαρτήτως παράβασης- προχωρούν διάφοροι Δήμοι της Ελλάδος προκειμένου να διευκολυνθούν οι μετακινήσεις των πολιτών λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού και παράλληλα να αποφευχθεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο συνωστισμός στα ΜΜΜ.

Πριν από λίγο ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου,  με ανακοίνωση του γνωστοποίησε ότι επιστρέφονται οι πινακίδες των οχημάτων οι οποίες είχαν αφαιρεθεί από τη Δημοτική Αστυνομία Γλυφάδας.

Νωρίτερα κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στους Δήμους Αθηναίων και Θεσσαλονίκης, καθώς  λόγω των έκτακτων υγειονομικών αναγκών που έχουν προκύψει με την πανδημία του κορωνοϊού και προς αποφυγή συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και της εξυπηρέτησης τυχόν αναγκαίων μετακινήσεων μεταφοράς των πολιτών οι πινακίδες επιστρέφονται στους πολίτες.

Με απόφαση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, η επιστροφή των πινακίδων ξεκινά από σήμερα, Δευτέρα 16 Μαρτίου και για τις επόμενες εργάσιμες ημέρες το ωράριο επιστροφής θα είναι από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Όπως επισημαίνεται, σε περίπτωση παραλαβής των πινακίδων από τρίτο πρόσωπο απαιτείται εξουσιοδότηση. Ωστόσο, οι δημότες καλούνται πριν από την προσέλευσή τους στο αρμόδιο γραφείο της δημοτικής αστυνομίας να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2313317930 προκειμένου να ορίζεται ημέρα και ώρα παραλαβής προς αποφυγή συνωστισμού.

Το ίδιο συνέβη και στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου κατόπιν εντολής του Δημάρχου Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινού, η Δημοτική Αστυνομία επιστρέφει τα στοιχεία κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών που είχαν αφαιρεθεί έως και την Παρασκευή 13 Μαρτίου. Οι κάτοχοι θα μπορούν να τα παραλαμβάνουν, από την Τρίτη 17 Μαρτίου, ώρες 07.30 με 14.30, με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών (ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που τα παραλάβει τρίτος). Πριν την προσέλευσή τους, θα πρέπει να έχουν κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού, στον αριθμό 2813-409-500.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΓΛΥΦΑΔΑ, ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ, ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΙΧ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!