ΚΕΔΕ: Προς ρήξη Κυρίζογλου -Παπαστεργίου -Τι δηλώνουν στην aftodioikisi.gr

Προς ρήξη φαίνεται ότι οδεύουν οι δύο «γαλάζιοι» υποψήφιοι για την προεδρία της ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα, το πιθανότερο σενάριο είναι να έχουμε δύο ψηφοδέλτια με δημάρχους που θα προέρχονται από το κυβερνών κόμμα. Το γεγονός επιβεβαιώνεται με δηλώσεις των δύο διεκδικητών στην aftodioikisi.gr, με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου να ζητά από τον δήμαρχο Τρικκαίων, προς χάριν της ενότητας, να κάνει πίσω αναφορικά με τη θέση του επικεφαλής «όπως έκανε κι εκείνος το 2014», και τον Δημήτρη Παπαστεργίου να προειδοποιεί ότι «θεωρώ δεδομένo ότι και οι δύο θα τηρήσουμε την συμφωνία για την μη κάθοδο «αντάρτικων» ψηφοδελτίων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις των δύο «γαλάζιων» υποψηφίων για την προεδρία της ΚΕΔΕ στην aftodioikisi.gr:

Λάζαρος Κυρίζογλου: Να κάνει πίσω ο Παπαστεργίου όπως εγώ το ’14

«Προσωπικά ήμουν και εξακολουθώ να είμαι υπέρ της ενότητας στην πράξη και όχι στα λόγια. Άλλωστε το απέδειξα το 2014 όταν απέσυρα την υποψηφιότητα μου για την προεδρία της ΚΕΔΕ και στήριξα ανοιχτά, δημόσια και στην πράξη τον Γιώργο Πατούλη προς χάριν της ενότητας. Είμαι πέντε τετραετίες δήμαρχος με τεράστια συσσωρευμένη εμπειρία και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, της μεγαλύτερης μετά την Αττική. Ο συνάδελφος Δημήτρης Παπαστεργίου, είναι νέος δήμαρχος με μόλις δεύτερη θητεία. Χάριν της ενότητας, λοιπόν, ας κάνει κι αυτός ότι έκανα κι εγώ το 2014. Τη θέση μου αυτή την έχω διατυπώσει και στις μεταξύ μας συζητήσεις και στα αρμόδια όργανα της ΝΔ».

Δημήτρης Παπαστεργίου: Θεωρώ δεδομένο ότι θα τηρηθεί η συμφωνία για την μη κάθοδο «αντάρτικων» ψηφοδελτίων

«Είμαι υπέρ των συγκλίσεων και όχι των αποκλίσεων. Από την ώρα που έγινε η προσπάθεια για τη δημιουργία ενός κοινού ψηφοδελτίου, είμαι θετικός και θα συμμετέχω σε αυτό. Θεωρώ δεδομένο ότι και οι δύο θα τηρήσουμε την συμφωνία για την μη κάθοδο «αντάρτικων» ψηφοδελτίων».  

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΔ, ΚΕΔΕ, ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ, ΡΗΞΗ, ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, PROTEINOMENA, ΔΥΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!