ΚΕΔΕ: «Γαλάζιες» κόντρες για τον Πρόεδρο -Κυρίζογλου σε aftodioikisi.gr: Να μην γίνουμε… ΣΥΡΙΖΑ

Εξελίξεις εντός ΝΔ πυροδότησε το από 12/9 δημοσίευμα της aftodioikisi.gr σε σχέση με τον υποψήφιο του κόμματος για την προεδρία της ΚΕΔΕ. Ενώ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε «κλειδώσει» ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου, ότι το γεγονός ότι, όπως έγραψε η ιστοσελίδα, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων -Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου δηλώνει σε όλους του τόνους ότι θα κατέβει και εκείνος, υπό το πρίσμα και των κεντρικών πολιτικών εξελίξεων (σ.σ. επικείμενη σύγκρουση με Α. Σαμαρά), οδήγησε σε δεύτερες σκέψεις σε Μαξίμου και Πειραιώς. Έτσι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της aftodioikisi.gr, επιχειρήθηκε, προκειμένου η «γαλάζια» παράταξη να κατέβει ενωμένη, μία μεσοβέζικη λύση. Δηλαδή, προτάθηκε σε Παπαστεργίου, Κυρίζογλου να κατέβουν μαζί και, καθώς ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκλέγεται από το 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο, να ψηφισθεί πρόεδρος όποιος από τους δύο εκλέξει περισσότερους συμβούλους!

Κυρίζογλου: Επιχειρούν να μετατρέψουν την ΝΔ σε  ΣΥΡΙΖΑ

Η συγκεκριμένη, όμως, πρόταση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του κ. Κυρίζογλου, ο οποίος με δήλωσή του στην aftodioikisi.gr, προαναγγέλλοντας, στην ουσία, την αυτόνομη υποψηφιότητά του που ανακοίνωσε λίγο αργότερα, επιτίθεται σε όσους την εμπνεύσθηκαν, καλώντας τους να μην μετατρέπουν τη ΝΔ σε… ΣΥΡΙΖΑ.

«Αυτοί που εμπνεύστηκαν το σύστημα χυλός, επιχειρούν να μετατρέψουν την παράταξη της ΝΔ σε συλλογικότητα που θυμίζει τις συλλογικότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς δεν γνωρίζουν ότι και στις αυτοδιοικητικές εκλογές κανείς δεν μπορεί να κατέβει χωρίς επικεφαλής. Πρόκειται για σύστημα – συνταγή της διαίρεσης και διάσπασης της παράταξης τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά τις εκλογές. Άλλωστε, καμία παράταξη δεν κατέρχεται έτσι στις εκλογές ούτε ποτέ στο παρελθόν η δική μας η παράταξη κατέβηκε μ’ αυτό το σύστημα στις εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίζογλου στην aftodioikisi.gr.

Nα σημειωθεί ότι συνομιλητές του δημάρχου Αμπελοκήπων  -Μενεμένης τόνιζαν ότι «ήδη περισσότεροι από 60 νυν και πρώην δήμαρχοι προερχόμενοι από όλους τους πολιτικούς χώρους στηρίζουν την υποψηφιότητα Κυρίζογλου. Και έπεται συνέχεια», πρόσθεταν.

Παπαστεργίου: Επικεφαλής ψηφοδελτίου για την ΚΕΔΕ

Από την πλευρά του έτερου «γαλάζιου» διεκδικητή της προεδρίας της ΚΕΔΕ, δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, όπως προκύπτει και από δήλωσή του στην aftodioikisi.gr, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ακόμη κι αν κατέβει ο Λάζαρος Κυρίζογλου. Μάλιστα, έμπειροι «γαλάζιοι» αυτοδιοικητικοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, εκτιμούσαν ότι «από τη στιγμή που η ΝΔ έχει πει να τα βρείτε σε ένα ψηφοδέλτιο και ένας εκ των δύο αποχωρεί, είναι πολύ πιθανό ο κ. Παπαστεργίου να κατέλθει επικεφαλής της ‘επίσημης’ παράταξης της ΝΔ. Άρα να έχουμε δύο ψηφοδέλτια στην ΚΕΔΕ από τη ΝΔ».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΝΔ, ΚΕΔΕ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΚΟΝΤΡΕΣ, ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!