κεδε-νίκη-νδ-με-636-νέος-πρόεδρος-ο-δ-παπασ-683062
ΔΗΜΟΙ | 29.11.2019 | 00:03

ΚΕΔΕ: Νίκη ΝΔ με 63,6%-Νέος πρόεδρος ο Δ.Παπαστεργίου-Ποιοι εκλέγονται στο ΔΣ (φωτο)

UPD 1.53: Μετά το αποτέλεσμα της “μάχης” μεταξύ του δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου και του δημάρχου Αμπελοκήπων -Μενεμένης  η aftodioikisi.gr δημοσιεύει τα ονόματα και τις ψήφους που έλαβαν οι 13 δήμαρχοι (από Παπαστεργίου έως Υδραίου) και οι 6 δημοτικοί σύμβουλοι (από Τζαχρήστας έως Δημαρχόπουλος), που εκλέγονται από την παράταξη της ΝΔ:

Διαβάστε επίσης:

ΚΕΔΕ: Η επίσημη ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών

ΚΕΔΕ: Την Τρίτη η πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ -Ιδού τα 31 μέλη (ονόματα)

ΚΕΔΕ: Ποιοι εκλέγονται στο νέο Εποπτικό Συμβούλιο

Ποιοι εκλέγονται από το ΚΙΝΑΛ στην ΚΕΔΕ –Έκπληξη: Έκτός ο Δανιηλίδης

UPD 1.40 Τελικό αποτέλεσμα: Παπαστεργίου 202, Κυρίζογλου: 160. 

UPD 1.29: Με ανακοίνωση του ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, σύμφωνα με το οποίο επικράτησε με 40 ψήφους διαφορά του Λάζαρου Κυρίζογλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου είναι ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας. Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της ΙΣΤ΄ Γενικής Εκλογοαπολογιστικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ, την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 (ξενοδοχείο WYNDHAM GRAND) εξελέγησαν νέο Διοικητικό και νέο Εποπτικό Συμβούλια της ΚΕΔΕ.

Ακολούθησε η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων, όπου ξεκάθαρα ο Δήμαρχος Τρικκαίων, με πάνω από 40 ψήφους διαφορά, επικράτησε του κ. Κυρίζογλου (η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες) . Έτσι, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν και είναι ήδη δημοσιοποιημένα, ο κ. Παπαστεργίου θα προταθεί από την πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» στη συνεδρίαση του Σώματος για την προεδρία της Ενωσης.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε:

« Διεξήχθη ένας σκληρός αλλά δίκαιος προεκλογικός αγώνας, καθώς και μια υποδειγματική εκλογική διαδικασία.

Η Αυτοδιοίκηση έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να περάσει στην επόμενη ημέρα.

Μια ημέρα, κατά την οποία θα κυριαρχεί

– η ενασχόληση με τα προβλήματα υποστελέχωσης των Δήμων,

– αλλά και με τα προβλήματα που προέκυψαν από τον εκλογικό νόμο.

Μία ημέρα, κατά την οποία θα θέσουμε σε νέα βάση,

– τη θέση της Αυτοδιοίκησης ως προς την αποκέντρωση του κράτους,

– με περισσότερες και πιο άμεσες υπηρεσίες για τον πολίτη.

Μια ημέρα, κατά την οποία,

– εκτός από την αυτονόητη εμπλοκή μας με την καθημερινότητα,

– θα ασχοληθούμε και με μεγαλύτερης βαρύτητας ζητήματα: η άμεση πρόσβαση σε αναπτυξιακά προγράμματα για τους Δήμους, είναι προτεραιότητα για την ουσιαστική πρόοδο κάθε περιοχής».

UPD 00.50: Μεγαλώνει η διαφορά Παπαστεργίου -Κυρίζογλου όσο πλησιάζουμε προς την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Συγκεκριμένα, με καταμετρημένα 280 ψηφοδέλτια η διαφορά μεταξύ των δύο είναι 40 ψήφοι (από 29 στα 184).

Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναμένεται να εκλεγεί, όπως είχε προβλέψει η aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος στην εσωκομματική «μάχη»  με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, με καταμετρημένο σχεδόν το 60% των ψηφοδελτίων της ΝΔ, προηγείται σημαντικά.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Παπαστεργίου στα 184 καταμετρημένα ψηφοδέλτια της παράταξης της ΝΔ (από τα συνολικά 325) λαμβάνει 115    ψήφους, έναντι   86  του Λ. Κυρίζογλου. Από τους υπόλοιπους δημάρχους (εκλέγονται 13) προηγούνται οι Δημήτρης Κάρναβος (Καλλιθέας), Κωνσταντίνος Κουκάς (Μυκόνου), Γρηγόρης Κωνσταντέλος (3Β)

Από τους δημοτικούς συμβούλους (εκλέγονται 6) προηγούνται:

Μεγάλη νίκη ΝΔ

Νωρίτερα η “γαλάζια” παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», όπως είχε προβλέψει η aftodioikisi.gr έβγαλε η κάλπη της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ,  ήταν η νικήτρια των εκλογών με ποσοστό 63,6%

Συγκεκριμένα:
-Ψήφισαν 511
-Έγκυρα ψηφοδέλτια 510, άκυρα 1, λευκά  0.
-Η παράταξη της ΝΔ έλαβε   325     ψήφους (ποσοστό 63,6%) και εκλέγει 19 μέλη (20 μαζί που τον δήμαρχο Αθηναίων που είναι αυτοδικαίως μέλος)
-Το πράσινο» «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» έλαβε.  91   ψήφους και εκλέγει 6 μέλη στο νέο ΔΣ.

-Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με 45 επικεφαλής τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη η οποία στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έλαβε    ψήφους  και εκλέγει 3 μέλη στο νέο ΔΣ.

-Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» από το χώρο της κεντροαριστεράς, του δημάρχου Νίκαιας -Ρέντη η Γιώργου Ιωακειμίδη,  έλαβε 33 ψήφους και εκλέγει με 2 μέλη στο νέο ΔΣ

-Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του ΚΚΕ έλαβε    10 ψήφους και δεν εκλέγει μέλος στο νέο ΔΣ.

-Το “Συντονισμός Αιρετών” της ΛΑΕ έλαβε     6 ψήφους  και  δεν εκλέγει μέλος στο νέο ΔΣ.