Καταγγελία: Χωρίς επιδόματα από τον Οκτώβριο δικαιούχοι στην Αττική – Περιμένουν ΚΥΑ από την Φωτίου

Χωρίς την καταβολή των προνοιακών τους επιδομάτων έχουν μείνει από τον Οκτώβριο του 2015 εκατοντάδες δικαιούχοι κυρίως στους δήμους Νέας Σμύρνης και Μοσχάτου-Ταύρου, όπως καταγγέλλουν αναγνώστε στην aftodioikisi.gr και στη στήλη «Παράπονα στο Δήμαρχο».

Πρόκειται για επιδόματα που καταβάλλονται σε άτομα με αναπηρία και άλλες κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, των οποίων τη διανομή έχουν αναλάβει οι κατά τόπους δήμοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα αφορά και άλλους δήμους του Νότιου Τομέα Αττικής όπου παλαιότερα διεκπεραίωνε τη διανομή ο δήμος Καλλιθέας. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όμως, ο δήμος Καλλιθέας εφαρμόζοντας το σχετικό νόμο (4331/15) αποφάσισε από την 1η Οκτωβρίου 2015 να μεταβιβάσει την αρμοδιότητα στις υπηρεσίες των δήμων Νέας Σμύρνης, Μοσχάτου-Ταύρου, Αγίου Δημητρίου, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου, Αλίμου και Γλυφάδας.

Φαίνεται όμως ότι οι υπηρεσίες των δήμων αυτών δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα για την εργασία που τους μεταβιβάστηκε ενώ πολλοί επικαλούνται έλλειψη προσωπικού για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων ή ακόμη και έλλειψη των απαραίτητων λογιστικών προγραμμάτων.

Το πρόβλημα έχει μεταφερθεί σε κεντρικό επίπεδο και αναζητούνται λύσεις σε συσκέψεις που γίνονται στα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει καν εκδοθεί η απαραίτητη ΚΥΑ από την αρμόδια αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ, ΔΗΜΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - ΤΑΥΡΟΥ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!