Καμίνης: Νομοθετική ρύθμιση για τους συμβασιούχους -400 μόνιμοι στο δήμο Αθήνας
Πρέπει η κυβέρνηση να βρει μια νομοθετική λύση, ώστε οι συμβασιούχοι να μην βρίσκονται σε κατάσταση ομηρείας και κυρίως να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη του, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1», ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης.
Ο κ. Καμίνης, σημείωσε ότι «η κατάσταση στην Αθήνα είναι εξαιρετικά επιβαρυμένη. Με αυτή τη ζέστη υπάρχει σοβαρό ζήτημα για τη δημόσια υγεία. Αποκομιδή γίνεται μόνο σε νοσοκομεία, αγορές, βρεφονηπιακούς σταθμούς, γενικά σε σημεία μεγάλης σημασίας για τη δημόσια υγεία. Βεβαίως, αυτό συμβαίνει την ώρα που η Αθήνα σημειώνει το μεγαλύτερο ρεκόρ τουρισμού, όλων των εποχών».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «τον Ιανουάριο του 2011, ξεκίνησα την πρώτη μου θητεία στον δήμο με το ίδιο πρόβλημα: είχαμε καταλήψεις από τους συμβασιούχους. Εργαζόμενοι, τους οποίους διαρκώς προσελάμβαναν και τους απέλυαν, δούλευαν με μπλοκάκια, ενώ στην ουσία προσέφεραν υπηρεσίες εργαζόμενων ορισμένου ή αορίστου χρόνου. Ήταν “όμηροι” όλοι αυτοί οι άνθρωποι».
Ο δήμος Αθηναίων, τόνισε ο κ. Καμίνης, “για να τελειώσει αυτό το αίσχος και να εξυγιανθεί αυτό το καθεστώς, έχει κάνει αίτηση για 400 μόνιμες θέσεις, μέσω ΑΣΕΠ. Και ενώ βρισκόμασταν σε έναν καλό δρόμο, έρχεται η κυβέρνηση και ουσιαστικά παρατείνει τη θητεία κάποιων συμβασιούχων. Γιατί πήγαν και έκαναν αυτό το πράγμα; Για ψηφοθηρικούς λόγους; Και δεν βλέπουν αυτή τη στιγμή πόσο κοστίζει σε όλους μας αυτή η κατάσταση; Το Ελεγκτικό Συνέδριο τους απαντά ότι «αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε». Πρέπει λοιπόν η κυβέρνηση να βρει μια νομοθετική λύση, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μην βρίσκονται διαρκώς σε αυτήν την κατάσταση και κυρίως να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες”.
Ο Γ. Καμίνης, ανέφερε ότι δεν είναι οι δήμαρχοι «εκείνοι οι οποίοι θα βρούμε τη λύση. Θα πρέπει να τη βρει η κυβέρνηση. Να βρει έναν νομοθετικά τρόπο, ώστε να τερματισθεί αυτή η κατάσταση. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνάμε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο ζητά ακόμη και επιστροφή των δεδουλευμένων» και συμπλήρωσε:
«Η ΚΕΔΕ μας εκπροσωπεί και είναι εκείνη που συνομιλεί με την κυβέρνηση. Βεβαίως, οι τόνοι πρέπει να πέσουν, γιατί πρέπει συνεχώς να υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας, όσο τεταμένη και αν είναι η κατάσταση. Η ΚΕΔΕ μπορεί να συνδράμει με τους νομικούς της και ας προσπαθήσουν να βρουν μια λύση».
Προτεινόμενα άρθρα
10.07.2026 | 22:09






