Καμίνης: Δεν είμαι στην πολιτική για δεξιές λύσεις

«Για την προοδευτική δημοκρατική παράταξη είναι μία μοναδική και ίσως η τελευταία ευκαιρία, να ενωθεί και να αλλάξει το πολιτικό τοπίο» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Έθνος» ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης τονίζει ότι «ο σημερινός διπολισμός ΣΥΡΙΖΑ – Ν.Δ. είναι χωρίς αύριο, δεν αναφέρεται στο παρόν και στο μέλλον αλλά στο παρελθόν». Όπως σημειώνει, «είναι μια στρεβλή συνέχεια της στείρας αντίθεσης μνημόνιο – αντιμνημόνιο, από την οποία πρέπει να ξεφύγουμε οπωσδήποτε, γιατί μας κρατάει στάσιμους».

Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας θα πρέπει να κοιτάξει αριστερά ή δεξιά υποστηρίζει ότι θα «πρέπει να κοιτάζει ίσια μπροστά, δημοκρατικά, προοδευτικά, σύγχρονα και μαζικά». «Η διαχείριση ανισοτήτων και δυνατοτήτων είναι το ζητούμενο κι εδώ σίγουρα υπάρχει αριστερή και δεξιά πρόταση» αναφέρει για να προσθέσει: «εγώ δεν είμαι στην πολιτική για δεξιές λύσεις, αλλά για πολιτικές με σαφή προοδευτική κατεύθυνση».

Ο δήμαρχος Αθηναίων δηλώνει ότι δεν συμφωνεί «με την εργαλειακή μεταχείριση της κοινοβουλευτικής ψήφου», χαρακτηρίζει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «ανιστόρητη κυβερνητική συμμαχία, που επιχειρεί να συγκαλύψει τις πολιτικές της αντιφάσεις και το μείζον πρόβλημα της συνύπαρξης του λαϊκισμού με την πιο συντηρητική οπισθοδρόμηση» και προσθέτει ότι «η πρόθεση της αντιπολίτευσης να μην της παράσχει περαιτέρω κοινοβουλευτικό άλλοθι αποσκοπεί να αναδείξει τον καιροσκοπικό χαρακτήρα αυτής της συνύπαρξης».

Υποστηρίζει ότι «τόσο η Ν.Δ. όσο και οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ανήκουν, καθένας με τον τρόπο του, στον κόσμο του χθες» και τονίζει ότι «όσοι αντιλαμβάνονται τον νέο πολιτικό φορέα ως συμπλήρωμα για να κάνουν κυβέρνηση, θα διαψευσθούν».

Τέλος, αφού υπογραμμίζει ότι «η εξ αποστάσεως ψηφοφορία, δεν είναι θέμα διαδικασίας, είναι θέμα δημοκρατίας», καταλήγει πως «η απόρριψη της εξ αποστάσεως ψήφου θα πεισμώσει τους πολίτες ώστε να αγωνισθούν και να νικήσουν, απέναντι στα κλειστά συστήματα».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΔΕΞΙΑ, ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!