κάλυψαν-με-χαλίκι-την-παραλία-του-ζούμ-33682
ΔΗΜΟΙ | 15.06.2017 | 11:07

Κάλυψαν με χαλίκι την παραλία του Ζούμπερι – Τι λέει ο Ψινάκης

Ακούστε το άρθρο
Προσθήκη του aftodioikisi.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αγανακτισμένοι είναι πολλοί κάτοικοι του Ζούμπερι με την οικολογική καταστροφή της παραλίας τους αλλά και τις περιβαλλοντικές ζημιές που υλοποιούνται καθώς δημιουργούν και θέματα στο περιβάλλον αλλά και στο οικοσύστημα.

zoumperi_paralia_aftodioikisi

Τα κανάλια ήρθαν στην παραλία Ζούμπερι και ορισμένοι κάτοικοι που ρωτήθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν και κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους στο κανάλι του STAR το οποίο όπως ενημέρωσαν τους κατοίκους θα προβάλλει το πρόβλημα στις ειδήσεις του καναλιού.

Παρακολουθήστε από το 11:52 και μετά …

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες »το ποτήρι ξεχείλισε» όταν:

Ένας φορτωτής, έστρωσε χαλίκι μπροστά σε οικόπεδο που θα γίνει καντίνα. Το χαλίκι (γαρμπίλι) μάλιστα υπερκάλυψε την άμμο ,τα βράχια μέχρι τη θάλασσα που είναι και σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Επιπροσθέτως λίγο παραπέρα και σύμφωνα με μαρτυρίες έχει κλειστεί με χαλίκι και ένα μικρό λιμανάκι, παραμένοντας για την ώρα ένα μεγαλύτερο.

Με λίγα λόγια η άμμος της παραλίας του Ζούμπερι εξαφανίζεται σιγά σιγά και γεμίζει με οικοδομικό χαλίκι (γαρμπίλι) που ολοένα και προχωρά με γοργούς ρυθμούς …..αλλά κανείς δεν γνωρίζει και δεν έχει ευθύνη, σκεπάζοντας την άμμο ,τα βράχια ,το λιμανάκι και εισχωρεί και στην θάλασσα με ότι συνεπάγεται για το οικοσύστημα και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με zwanatolika.gr, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κος Ηλίας Ψηνάκης μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό στη παραλία του Ζούμπερι έστειλε αμέσως τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και συνεργάτες του, παρουσία του Λιμενικού και της Αστυνομίας προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα του τι συνέβη.

Επιπροσθέτως o Δήμαρχος επισημαίνει : Σημειώνεται δε ότι οι παραλίες και ο αιγιαλός δεν ανήκουν στο Δήμο και για κάθε ενέργεια χρειάζεται ειδική άδεια από τις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, λόγω ισχυρισμών ότι εμπλέκονται υπάλληλος ή υπάλληλοι του Δήμου έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο Δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι θα ελεγχθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες με στόχο να αποκατασταθεί κάθε περιβαλλοντική ζημία και θα αποδοθούν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση.

-Οι κάτοικοι που μιλήσαμε θα κινηθούν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατάσταση.

Ζητούν την υποστήριξη των αρμοδίων υπηρεσιών για »υγιής» ανάπτυξη και επιπροσθέτως ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους επιχειρηματίες που δημιουργούν και θέσεις εργασίας αλλά ότι γίνεται, να υλοποιείται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και την περιβαλλοντική νομοθεσία ,με σεβασμό στο περιβάλλον και το θαλάσσιο οικοσύστημα , που αν καταστραφεί θα είναι καταστροφή για όλους μας.

Aftodioikisi News

Η aftodioikisi.gr είναι η βασική Διαδικτυακή πύλη για τους ΟΤΑ, το Δημόσιο και την Εργασία στην Ελλάδα, λειτουργώντας από τον Απρίλιο του 2008 ως πηγή έγκυρης και συνεχούς ροής ενημέρωσης με ειδήσεις και θέματα από το χώρο της Αυτοδιοίκησης, της Δημόσιας Διοίκησης, της Εργασίας, της Ασφάλισης αλλά και γενικότερης επικαιρότητας από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Τον Μάιο του 2010, μόλις δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας της τιμήθηκε με το δημοσιογραφικό Βραβείο Μπότση. Παράλληλα, αποτελεί κόμβο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ πολιτικών, αιρετών της Αυτοδιοίκησης αλλά και επιχειρηματιών με τους πολίτες και τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ενώ λειτουργεί ως δίαυλος διαδραστικής ενημέρωσης και επικοινωνίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Κέντρου. Καθημερινά δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις από εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, πολιτικούς, αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και, κυρίως, πολίτες που ενδιαφέρονται για τοπικά, εργασιακά, ασφαλιστικά αλλά και για γενικότερα θέματα της επικαιρότητας.