Κάλυψαν με χαλίκι την παραλία του Ζούμπερι – Τι λέει ο Ψινάκης

Αγανακτισμένοι είναι πολλοί κάτοικοι του Ζούμπερι με την οικολογική καταστροφή της παραλίας τους αλλά και τις περιβαλλοντικές ζημιές που υλοποιούνται καθώς δημιουργούν και θέματα στο περιβάλλον αλλά και στο οικοσύστημα.

zoumperi_paralia_aftodioikisi

Τα κανάλια ήρθαν στην παραλία Ζούμπερι και ορισμένοι κάτοικοι που ρωτήθηκαν, διαμαρτυρήθηκαν και κατέθεσαν τους προβληματισμούς τους στο κανάλι του STAR το οποίο όπως ενημέρωσαν τους κατοίκους θα προβάλλει το πρόβλημα στις ειδήσεις του καναλιού.

Παρακολουθήστε από το 11:52 και μετά …

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες »το ποτήρι ξεχείλισε» όταν:

Ένας φορτωτής, έστρωσε χαλίκι μπροστά σε οικόπεδο που θα γίνει καντίνα. Το χαλίκι (γαρμπίλι) μάλιστα υπερκάλυψε την άμμο ,τα βράχια μέχρι τη θάλασσα που είναι και σοβαρό ποινικό αδίκημα.

Επιπροσθέτως λίγο παραπέρα και σύμφωνα με μαρτυρίες έχει κλειστεί με χαλίκι και ένα μικρό λιμανάκι, παραμένοντας για την ώρα ένα μεγαλύτερο.

Με λίγα λόγια η άμμος της παραλίας του Ζούμπερι εξαφανίζεται σιγά σιγά και γεμίζει με οικοδομικό χαλίκι (γαρμπίλι) που ολοένα και προχωρά με γοργούς ρυθμούς …..αλλά κανείς δεν γνωρίζει και δεν έχει ευθύνη, σκεπάζοντας την άμμο ,τα βράχια ,το λιμανάκι και εισχωρεί και στην θάλασσα με ότι συνεπάγεται για το οικοσύστημα και το περιβάλλον.

Σύμφωνα με zwanatolika.gr, ο Δήμαρχος Μαραθώνος κος Ηλίας Ψηνάκης μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό στη παραλία του Ζούμπερι έστειλε αμέσως τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και συνεργάτες του, παρουσία του Λιμενικού και της Αστυνομίας προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα του τι συνέβη.

Επιπροσθέτως o Δήμαρχος επισημαίνει : Σημειώνεται δε ότι οι παραλίες και ο αιγιαλός δεν ανήκουν στο Δήμο και για κάθε ενέργεια χρειάζεται ειδική άδεια από τις αρμόδιες αρχές.

Παράλληλα, λόγω ισχυρισμών ότι εμπλέκονται υπάλληλος ή υπάλληλοι του Δήμου έχει ήδη κινήσει τις διαδικασίες για Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ο Δήμαρχος διαβεβαιώνει ότι θα ελεγχθεί κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης, θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες με στόχο να αποκατασταθεί κάθε περιβαλλοντική ζημία και θα αποδοθούν ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση.

-Οι κάτοικοι που μιλήσαμε θα κινηθούν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να σταματήσει επιτέλους αυτή η κατάσταση.

Ζητούν την υποστήριξη των αρμοδίων υπηρεσιών για »υγιής» ανάπτυξη και επιπροσθέτως ξεκαθάρισαν ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τους επιχειρηματίες που δημιουργούν και θέσεις εργασίας αλλά ότι γίνεται, να υλοποιείται σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες και την περιβαλλοντική νομοθεσία ,με σεβασμό στο περιβάλλον και το θαλάσσιο οικοσύστημα , που αν καταστραφεί θα είναι καταστροφή για όλους μας.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΗΛΙΑΣ ΨΙΝΑΚΗΣ, ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ, ΠΑΡΑΛΙΑ, ΑΜΜΟΣ, ΚΑΝΤΙΝΑ, ΖΟΥΜΠΕΡΙ, ΧΑΛΙΚΙ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!