Ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα αγροτικά ιατρεία του Δ. Αρταίων - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
24
Οκτώβριος
Back

Ηλεκτρονική συνταγογράφηση στα αγροτικά ιατρεία του Δ. Αρταίων

Από την 1η Ιουλίου του 2012 η ηλεκτρονική συνταγογράφηση των φαρμάκων έγινε υποχρεωτική. Το μέτρο αυτό εφαρμόζεται πλέον και στα αγροτικά ιατρεία του Δήμου Αρταίων, που λειτουργούν σε διάφορα χωριά, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων, απομακρυσμένων από τα αστικά κέντρα, περιοχών.

Ο Δήμος Αρταίων έχει αναλάβει την ευθύνη λειτουργίας και εξοπλισμού είκοσι τριών αγροτικών ιατρείων, σε σύνολο είκοσι εννέα που υπάρχουν σε όλη την έκτασή του. Αυτά είναι διεσπαρμένα σε όλη τη γεωγραφική του έκταση, ξεκινώντας από τη Δαφνωτή και καταλήγοντας στην Κορωνησία. Τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Δήμος για τον κατάλληλο εξοπλισμό των ιατρείων, ήταν πολλά. Η έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και υλικών πόρων, η δυσκολία προμήθειας ηλεκτρονικού εξοπλισμού, η αδύνατη πρόσβαση τεσσάρων περιοχών στο διαδίκτυο και οι μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις που χωρίζουν τις διάφορες περιοχές μεταξύ τους, είναι ορισμένα από τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσει ο Δήμος.

Έπειτα από συντονισμένη προσπάθεια του τμήματος πληροφορικής του Δήμου Αρταίων και του ΓΝΑ το οποίο παραχώρησε μέρος του εξοπλισμού, το εγχείρημα στέφτηκε με επιτυχία. Από την 1η Ιουλίου δεκαέξι αγροτικά ιατρεία είχαν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και την πρόσβαση στο διαδίκτυο για να λειτουργούν κανονικά, εκτελώντας τις συνταγογραφήσεις ηλεκτρονικά. Στις επόμενες ημέρες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και στα υπόλοιπα αγροτικά ιατρεία. Το αποτέλεσμα είναι το σύνολο των αγροτικών ιατρείων του Δήμου Αρταίων, να είναι σε πλήρη λειτουργία. Οι κάτοικοι όλων αυτών των χωριών, που στη πλειοψηφία τους είναι ηλικιωμένοι, μπορούν να γράφουν τα φάρμακά τους, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούνται στην πόλη της Άρτας ή στο πλησιέστερο κέντρο υγείας.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!