Στη Γορτυνία, μαθητές από όλη την Ευρώπη

Τα παραδοσιακά χωριά της Γορτυνίας επισκέφτηκαν τις τελευταίες ημέρες μαθητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης, που φιλοξενούνται στην Ελλάδα από μαθητές του Μουσικού Σχολείου της Τρίπολης. Μετά την Βυτίνα και την Στεμνίτσα βρέθηκαν σήμερα, 1/11/2012, στην Δημητσάνα, όπου ο Δήμος Γορτυνίας τους πρόσφερε ένα παραδοσιακό κέρασμα.

Οι 30 μαθητές από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες βρέθηκαν στην Ελλάδα στα πλαίσια της ανταλλαγής μαθητών του Ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των καθηγητών του Μουσικού Σχολείου της Τρίπολης.

Οι μαθητές μαζί με συνοδεία καθηγητών τους είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην περιοχή της Γορτυνίας, να ενημερωθούν για την αρχιτεκτονική και τις ομορφιές του τόπου μας και να επισκεφτούν την Σχολή Αργυροχρυσοχοϊας, το Λαογραφικό Μουσείο της Στεμνίτας, το Μουσείο Υδροκίνησης και την βιβλιοθήκη της Δημητσάνας.

Τους μαθητές, μαζί με τους καθηγητές τους, καλωσόρισε στην έδρα του Δήμου ο Δήμαρχος Γορτυνίας Γιάννης Γιαννόπουλος, όπου τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και τους έδωσε αναμνηστικά DVD με αξιοθέατα της περιοχής. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν από «πρώτο χέρι» τα παραδοσιακά γλυκά της περιοχής στην επόμενή τους στάση, στο Ψάρι, στο πρότυπο εργαστήριο γλυκών της «Αρκαδιανής».

 

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!