Γ. Καμίνης: Επεκτείνεται κατά 50% ο χώρος φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης στο Δημαρχιακό Μέγαρο ανακοίνωσε ότι διαθέτει επιπλέον χώρο 12,8 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, προκειμένου να δημιουργηθεί νέα Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων.

Ο νέος χώρος αποτελεί επέκταση, άνω του 50%, της ήδη υπάρχουσας Δομής Φιλοξενίας που λειτουργεί υποδειγματικά ήδη από τον περασμένο Αύγουστο στον Ελαιώνα, σε συνεργασία του δήμου Αθηναίων με την κεντρική διοίκηση. Όπως είπε ο κ. Καμίνης θα εισηγηθεί στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, την επέκταση της δομής Φιλοξενίας, στα 37 στρέμματα δημοτικής έκτασης, από τα σχεδόν 24 στρέμματα που είναι σήμερα.

«Για μια ακόμη φορά θα σταθούμε στο ύψος των κρίσιμων περιστάσεων» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης, και υπογράμμισε: «έτσι αντιλαμβανόμαστε το καθήκον μας απέναντι στην πόλη και τους πολίτες της Αθήνας», διαμηνύοντας ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός από τον Δήμο κανένας άτυπος καταυλισμός σε πάρκα και πλατείες.

Ο δήμαρχος Αθηναίων σημείωσε ότι «οι Δήμοι καλούνται να παίξουν πρωταρχικό ρόλο στη διαχείριση αυτής της άνευ προηγουμένου κρίσης, χωρίς να έχουν, ούτε τους πόρους, ούτε τις αρμοδιότητες, για την αντιμετώπισή της». Κάλεσε την κυβέρνηση να μην μένει στο θέμα αυτό απαθής. «Όπως κάλεσα τους δήμους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, έτσι και σήμερα -απευθυνόμενος στον Αθηναίο πολίτη- καλώ την κυβέρνηση να στηρίξει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων των πόλεων για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης» είπε ο κ. Καμίνης.

«Θέλουμε μεγαλύτερη στήριξη. Η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη της την ιδιαιτερότητα της Αθήνας. Ήταν και παραμένει η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που αποτελεί επίκεντρο των προσφυγικών ροών προς και από τα σύνορα» υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Υπενθυμίζοντας τη στάση του δήμου Αθηναίων στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, ο κ. Καμίνης τόνισε ότι «από την αρχή ορίσαμε τη διαχείριση του μεταναστευτικού ως επείγουσα προτεραιότητα του δήμου, τηρώντας τη δύσκολη αλλά απαραίτητη ισορροπία: να διασφαλίσουμε τη λειτουργία της πόλης και τη ζωή των κατοίκων, προστατεύοντας παράλληλα τα δικαιώματα και τις ανθρώπινες συνθήκες για τους πρόσφυγες».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΕΛΑΙΩΝΑΣ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ, ΕΠΕΚΤΑΣΗ, ΧΩΡΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!