Γ. Ιωακειμίδης: Να γιατί αποχωρήσαμε από το συνέδριο της ΚΕΔΕ

Τους λόγους για τους οποίους η παράταξη «Νέα Αυτοδιοίκηση» αποφάσισε να αποχωρήσει από το συνέδριο της ΚΕΔΕ εξηγεί με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης. Όπως τονίζει «η συν-διοίκηση Πατούλη – Κοιμήση οδηγεί την ΚΕΔΕ σε επικίνδυνους ατραπούς και αδρανοποιεί συνεχώς και μεγαλύτερη μερίδα Δημάρχων. Η μεθόδευσή τους στο τέλος του Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης όπου προσπάθησαν να πάρουν αποφάσεις με μόλις 70 από τους 500 συνέδρους τους καθιστά υπόλογους απέναντι σε όλους εμάς», προσθέτει:

Και καταλήγει: «Κατόπιν τούτων επιλέγουμε να ΑΘΡΟΙΣΤΟΥΜΕ με την Αυτοδιοίκηση που δεν ταυτίζεται κομματικά με καμία κυβέρνηση ή αντιπολίτευση και παρά την καθημερινή μοναξιά της δίνει τη μάχη να κρατήσει τους Δήμους ανοικτούς και λειτουργικούς. Μένουμε μακριά από άσφαιρα αντικυβερνητικά πυρά αλλά και μακριά από κυβερνητικούς εναγκαλισμούς. Ζητούμε από όλους σας να διαμορφώσουμε μαζί ένα σχέδιο δράσης που θα μας επιτρέψει να βγούμε από την αδράνεια που κυβέρνηση και διοίκηση ΚΕΔΕ μας καταδικάζουν».

Αναλυτικά:

ΘΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

Μετά από δύο χρόνια παρουσία μας στο ΔΣ της ΚΕΔΕ έχουμε σχηματίσει μια σαφή και καθαρή εικόνα για τα όρια και τις διαθέσεις του οργάνου αυτού, όπως επίσης έχουμε σχηματίσει και την αντίστοιχη εικόνα για τις διαθέσεις τα όρια και την πολιτική βούληση της κυβέρνησης.

Σήμερα λοιπόν μπορούμε να συμφωνούμε σε αρκετά από όσα μπήκαν στο κείμενο συμπερασμάτων του Συνεδρίου επιλέγουμε όμως να μην ταυτιστούμε σε αυτό με την πλειοψηφία του ΔΣ και των πρόθυμων συμμάχων τους γιατί θεωρούμε ότι πλειοδοτούν σε δελτία τύπου, φωτογραφίσεις, social media, μελέτες και ημερίδες χωρίς αποτελεσματικότητα.  Συζητάει με πολλούς για πολλά και επιτυγχάνει από λίγους τα ελάχιστα.

Η αντικυβερνητική ρητορική ενίοτε και πολεμική που ασκεί δεν είναι καθόλου αποτελεσματική και έχει ήδη απογοητεύσει μεγάλο μέρος των συνέδρων αλλά και του συνόλου των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης.

Από την άλλη δεν επιθυμούμε μετά από δύο χρόνια να δώσουμε άλλο χρόνο αδράνειας και προσαρμογής στην κυβερνητική πολιτική.  Η εναπόθεση του συνόλου της πολιτικής της στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παραπέμπεται στον Νέο Καλλικράτη παραβλέποντας τις σύγχρονες καθημερινές πληγές των Δήμων.   Αλλά θα αντέξουμε μέχρι τότε;

Η συν-διοίκηση Πατούλη – Κοιμήση οδηγεί την ΚΕΔΕ σε επικίνδυνους ατραπούς και αδρανοποιεί συνεχώς και μεγαλύτερη μερίδα Δημάρχων.  Η μεθόδευσή τους στο τέλος του Συνεδρίου της Θεσσαλονίκης όπου προσπάθησαν να πάρουν αποφάσεις με μόλις 70 από τους 500 συνέδρους τους καθιστά υπόλογους απέναντι σε όλους εμάς.

Κατόπιν τούτων επιλέγουμε να ΑΘΡΟΙΣΤΟΥΜΕ με την Αυτοδιοίκηση που δεν ταυτίζεται κομματικά με καμία κυβέρνηση ή αντιπολίτευση και παρά την καθημερινή μοναξιά της δίνει τη μάχη να κρατήσει τους Δήμους ανοικτούς και λειτουργικούς.

Μένουμε μακριά από άσφαιρα αντικυβερνητικά πυρά αλλά και μακριά από κυβερνητικούς εναγκαλισμούς.

Ζητούμε από όλους σας να διαμορφώσουμε μαζί ένα σχέδιο δράσης που θα μας επιτρέψει να βγούμε από την αδράνεια που κυβέρνηση και διοίκηση ΚΕΔΕ μας καταδικάζουν.

Γιώργος Ιωακειμίδης

Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη

Επικεφαλής της «Νέας Αυτοδιοίκησης»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ, ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ, ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]