Έξω από τα δικαστήρια εργαζόμενοι του Δήμου Πατρέων (φωτο & βίντεο)

Υπόμνημα κατέθεσε πριν από λίγο στον Εισαγγελέα ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης που μιλώντας στους συγκεντρωμένους εργαζόμενους του δήμου εξερχόμενος από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας κατέστησε σαφές ότι η δημοτική αρχή δεν είναι διατεθειμένη να κάνει βήμα πίσω και να παραδώσει στοιχεία για την μετατροπή των συμβάσεων 380 εργαζομένων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όσες διώξεις και αν ασκηθούν.

Οι εργαζόμενοι του δήμου Πατρέων βρίσκονται σε κινητοποιήσεις σήμερα ενάντια στην αξιολόγηση και στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράση της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Νωρίτερα οι εργαζόμενοι του δήμου πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχειακό Μέγαρο επί της οδού Μαιζώνος και πορεία ενώ έχουν προκηρύξει στάση εργασίας από τις 8.30 έως τις 10.30 το πρωί.

Αυτή την ώρα αποκλεισμένη είναι η οδός Γούναρη. καθώς οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας.

Στο πλευρό του Δημάρχου εκτός από τους εργαζόμενους βρίσκεται  και η παράταξη «ΡΑΠ – Ανθρώπινη Πόλη», που είχε στηριχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Αχαΐας και άλλοι φορείς.

Την ίδια ώρα ο κ. Πελετίδης εμφανίζεται ανυποχώρητος από την αρχική του θέση, η οποία είχε εκφραστεί πριν από λίγες μέρες μέσω γραπτής του δήλωσης στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής:

«Για κανένα λόγο δεν θα συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός αντιλαϊκού νόμου, που επιβάλλει η συγκυβέρνηση, στα πλαίσια των συμφωνηθέντων κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο. Η δήθεν αξιολόγηση και επανέλεγχος των συμβάσεων, θα οδηγήσει σε απολύσεις και στην αντικατάσταση της σταθερής απασχόλησης, με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση με την αξιολόγηση και τις αναδιαρθρώσεις, στοχεύουν σε ένα κράτος πιο αυταρχικό και εχθρικό για το λαό και τους εργαζόμενους, με ιδιωτικοποιημένους τομείς και υπηρεσίες, προκειμένου να ξαναπληρώσουν τα λαϊκά στρώματα.”

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: patratora.gr

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση