Δ. Πατρέων: Ζητά την πρόσληψη 551 τακτικών υπαλλήλων

Την επιτακτική ανάγκη πρόσληψης 551 τακτικών υπαλλήλων στον Δήμο Πατρέων θέτει ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο.

Στην επιστολή ο κ. Πελετίδης, αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζετε ότι ο Δήμος Πατρέων είναι τρίτος Δήμος της χώρας με πληθυσμό 215.000 κατοίκων και καλύπτει τεράστια έκταση σε εξυπηρέτηση δημοτών μετά τον «Καλλικράτη», όπου εντάχθηκαν στο Δήμο μας ως Δημοτικές Ενότητες οι πρώην Δήμοι Μεσσάτιδος, Βραχναιΐκων, Παραλίας και Ρίου.

Πέραν αυτών, έχουν περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σειρά σημαντικών Υπηρεσιών αρμόδιων Υπουργείων, χωρίς παράλληλη υποστήριξη τόσο σε κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό όσο και σε υποστήριξη ανθρώπινου δυναμικού.

Σε σχέση με το Προσωπικό οι πολιτικές επιλογές των εκάστοτε κυβερνήσεων προσαρμοσμένες στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. έχουν μειώσει δραματικά τον αριθμό των εργαζόμενων μέσα από απολύσεις, από αναστολές προσλήψεων, από διαθεσιμότητες αλλά και συνταξιοδοτήσεις.

 

Με βάση τα παραπάνω ο συνολικός αριθμός μείωσης του τακτικού προσωπικού μόνο κατά την τελευταία τριετία και απαιτήσεις προσλήψεων σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου, Ν.Π.Δ.Δ. & Κοινωφελείς Επιχειρήσεις ανέρχεται σε 551 εργαζόμενους.

Κατόπιν αυτών και στη συνεχιζόμενη κατάσταση, τίθεται πλέον εξαιρετικά κρίσιμη η ίδια η αποστολή των Υπηρεσιών του Δήμου που να είναι επ’ ωφελεία των δημοτών.

Εξάλλου ο αριθμός του Προσωπικού που έχει απομείνει βαίνει συνεχώς μειούμενος λόγω συνταξιοδοτήσεων, κάτι που ιδιαίτερα περισσότερο επιδρά στην ήδη υπάρχουσα κρισιμότητα.

Διεκδικούμε Δήμο με καθολικά δημόσια χαρακτηριστικά, που περνά μέσα από προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με σταθερές σχέσεις εργασίας και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ.)

Η αποδυνάμωση των υπηρεσιών του Δήμου από ανθρώπινο δυναμικό με την συνεχιζόμενη απαγόρευση των προσλήψεων αποβαίνει επ’ ωφελεία Επιχειρηματικών Ομίλων, πολιτική την οποία μάχεται η Δημοτική μας Αρχή.

Στα πλαίσια αυτά θέτουμε επιτακτικά την ανάγκη προσλήψεων Προσωπικού  με έγκριση των σχετικών πιστώσεων και ζητούμε τις υπόψη προσλήψεις σε τακτικές μόνιμες θέσεις εργασίας στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου όπως παραπάνω εκτέθηκαν και σε γενικό σύνολο 551 απαιτήσεων πρόσληψης τακτικών  Υπαλλήλων.

Ακολουθεί έγγραφό μας κατά κλάδο και ειδικότητα στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου σας».

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ, ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ


Αφήστε μια απάντηση