Έτος Γαστρονομίας το 2013 για τη Σαντορίνη

Την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Θήρας να ανακηρυχθεί το 2013 ως «Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη» ανακοίνωσε χθες σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στη SantoWines, ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος-Νικόλαος Ζώρζος. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε ο λογότυπος του «Έτους Γαστρονομίας στη Σαντορίνη», εμπνευσμένος από ένα αγγείο του 18ου αι. π.Χ.. που  έφερε σχετικά πρόσφατα στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Ακρωτήρι.

Ο Δήμαρχος στην παρουσίασή του μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες περιοχές στην Ελλάδα προσπαθούν να εντάξουν στο τουριστικό τους χαρτοφυλάκιο τη γαστρονομία. Είναι κοινά παραδεκτό όμως ότι αυτό έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε ένα μεγάλο βαθμό στο νησί μας με αποτέλεσμα σήμερα να διεκδικούμε μία θέση ανάμεσα στους πλέον γνωστούς γαστρονομικούς προορισμούς. Τα αγροτικά μας προϊόντα (φάβα, τοματάκι) και κυρίως το κρασί έχουν συμβάλει καθοριστικά στη διαμόρφωση αυτής της εικόνας. Σήμερα είναι αναγκαίο να γίνει το επόμενο βήμα προκειμένου να κεφαλαιοποιήσουμε την προσπάθεια πολλών ετών και επί πλέον η Σαντορίνη να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια εποχή που ο τουρισμός αναδεικνύεται σε μείζον ζήτημα για την οικονομία της χώρας συνολικά», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!