Εργαζόμενοι δήμου Αθηναίων: "Αδειάζουν" Καμίνη για διαχείριση κακοκαιρίας, άστεγους - Aftodioikisi.gr
Κυριακή
4
Δεκέμβριος
Back

Εργαζόμενοι δήμου Αθηναίων: “Αδειάζουν” Καμίνη για διαχείριση κακοκαιρίας, άστεγους

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Αθηναίων φάνηκε ανέτοιμος να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει μία έκτακτη καιρική κατάσταση ασχέτως των προθέσεων που είχε. Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (Σ.Ε.Δ.Α.), σημειώνοντας πως «με φανερή προχειρότητα, τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό υλικά και υποδομή, προσπάθησε να αντιμετωπίσει ο Δήμος μια δύσκολη κατάσταση η οποία όμως είχε προαναγγελθεί από αρκετές ημέρες πριν ήταν αναμενόμενη και δεν είχε φυσικά την ένταση η οποία συνήθως υπάρχει σε άλλες χώρες οι οποίες  με αίσθημα».

Επίσης, «η Δημοτική Αρχή όπως πάντα, όταν τα πράγματα «στράβωσαν» προσπάθησε να φορτώσει τις ευθύνες στους εργαζομένους». Από την πλευρά του ο Σύλλογος εργαζομένων διευκρινίζει πως «δεν καλύπτει καμία ουσιαστική ευθύνη κανενός εργαζομένου αλλά ούτε μπορεί να στέκεται απαθής απέναντι στην ανθρωποφαγία των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και στις τακτικές απόσεισης των ευθυνών της Δημοτικής Αρχής. Οι απογευματινές βάρδιες σε πάρα πολλές περιπτώσεις αποτελούντο από ένα μόνο άτομο χωρίς καθορισμένη ειδικότητα( όπως αναφέρουν οι ίδιοι εργαζόμενοι) και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας,  χωρίς την ύπαρξη της  Δημοτικής Αστυνομίας η οποία παρείχε μια εσωτερική ασφάλεια και χωρίς την ύπαρξη στοιχειωδών μέσων προστασίας. Δεν υπήρχαν γάντια, απολυμαντικά μέσα, μάσκες, χαρτί υγείας, ούτε καν σακούλες απορριμμάτων για πάρα πολλές μέρες».

Όσον αφορά τις λέσχες φιλίας ο Σύλλογος Εργαζομένων τονίζει πως «έπρεπε να είναι ανοικτές για να προστατέψουν τους αδύναμους και τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη, με κατάλληλο όμως και επαρκές προσωπικό, κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή και κυρίως αξιοπρεπείς συνθήκες και για τους εργαζομένους και για τους φιλοξενούμενους. Οι εργαζόμενοι με αυταπάρνηση κράτησαν τις λέσχες φιλίας ανοιχτές, η οργάνωση όμως που υπήρχε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής ήταν λίαν επιεικώς προβληματικότατη. Οι εργαζόμενοι για οποιοδήποτε ζήτημα ανακύπτει αναλαμβάνουν τις ευθύνες αν τους αναλογούν παρότι εργάζονται μονίμως χωρίς υλικοτεχνική στήριξη , δεν παίρνουν όμως  σχεδόν ποτέ τα αντίστοιχα εύσημα η δε Δημοτική Αρχή ουδέποτε αναλαμβάνει τις δικές της ευθύνες μετατρέποντας ζητήματα ουσίας και διαχείρισης καταστάσεων σε θέματα επικοινωνιακής τακτικής με μοναδικό σκοπό να αποσείει κάθε φορά τις δικές της ευθύνες. Οι δηλώσεις όμως δεν μπορούν να κρύψουν την απαράδεκτη κατάσταση τόσο σε οργανωτικό επίπεδο όσο και σε υλικοτεχνική υποδομή».

Ξεκαθαρίζεται, τέλος, ότι «ο Σύλλογος θα αναδείξει το θέμα σε όλα τα επίπεδα ελπίζοντας στη βελτίωση των καταστάσεων οι οποίες θα εμφανιστούν σε ανάλογες περιπτώσεις διότι κύριο μέλημα του παραμένει η προσφορά στον συνάνθρωπο και στον συμπολίτη διασφαλίζοντας συγχρόνως αξιοπρεπές εργασιακό περιβάλλον με τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας κάτι που δεν υπήρξε στην συγκεκριμένη περίπτωση».

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!