Εργαζόμενοι Ν.Σερρών: Επίθεση σε Τράκα, Μπαλασόπουλο & «συνεταιράκια»: Κατέπεσε η επιχειρηματολογία τους

Την έντονη απορία τους γιατί στην πρόσφατη δίκη ασφαλιστικών μέτρων κατά της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ , που αρνείται πεισματικά την εγγραφή τους στην Ομοσπονδία, «μάρτυρας κατά του Σωματείου μας δεν προσήλθε ο νυν πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ  Ν.Τράκας (παρότι ήταν παρών στο δικαστήριο) αλλά εμφανίστηκε ο συνταξιούχος πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ.Μπαλασόπουλος παρότι η όλη εξέλιξη της εγγραφής στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκίνησε μετά την περίοδο που ήταν πρόεδρος», εκφράζει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Νομού Σερρών. «Γιατί άραγε έφεραν τον Μπαλασόπουλο και δεν πήρε την ευθύνη του δικαστικού αποκλεισμού ο ίδιος ο Ν.Τράκας», αναρωτιούνται οι εργαζόμενοι στους δήμους του νομού Σερρών.

Παράλληλα τονίζουν ότι «στην διαδικασία κατέπεσε και όλη η προσχηματική επιχειρηματολογία της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (΄΄περί ενός σωματείου σε κάθε νομό ΄΄ όταν την ίδια ώρα εγγράφουν στην δύναμη της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάθε σωματείο αν θεωρούν ότι θα τους φέρει ψήφους.)  Συνάδελφοι σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας από το μένος που έχουν απέναντι στο Σωματείο μας τόσο η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και το άλλο Σωματείο. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και θέλουν να αποκλείσουν ένα τόσο μαζικό Σωματείο; Αναμένουμε σε λίγες μέρες την απόφαση που ελπίζουμε να δικαιώσει την εγγραφή του Σωματείου μας  και σε κάθε περίπτωση τα ΄΄συνεταιράκια΄΄  θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                    Σέρρες 09/02/2018

ΟΤΑ Ν. ΣΕΡΡΩΝ

Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 1- ΔΗΜ.ΜΕΓΑΡΟ

ΤΚ. 62100-ΤΗΛ.23213-50115

ΣΕΡΡΕΣ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Εκδικάστηκε στις 2/2/2018 η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που είχαμε καταθέσει κατά της απόφασης της πλειοψηφίας του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ ή οποία αρνείται πεισματικά να εγγραφεί το Σωματείο μας στην δύναμη της.

Στην αρχή της διαδικασίας η δικηγόρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ προσπάθησε να αναβάλει τη δίκη προκειμένου να πάει σε άλλο χρόνο και έτσι να μην προλάβουμε να συμμετάσχουμε στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας. Το επιχείρημα που χρησιμοποίησε η δικηγόρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ήταν η πρόσθετη δικαστική παρέμβαση που έχει κάνει το άλλο Σωματείο των Σερρών για να βοηθήσει την πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ και να αποκλείσουν το Σωματείο μας. Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την αναβολή και η υπόθεση εκδικάστηκε.

Μάρτυρας κατά του Σωματείου μας δεν προσήλθε ο νυν πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ  Ν.Τράκας (παρότι ήταν παρών στο δικαστήριο) αλλά εμφανίστηκε ο συνταξιούχος πρώην πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θ.Μπαλασόπουλος γεγονός που προκάλεσε έντονη απορία αφού η όλη εξέλιξη της εγγραφής στην ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκίνησε μετά την περίοδο που ήταν πρόεδρος. Γιατί άραγε έφεραν τον Μπαλασόπουλο και δεν πήρε την ευθύνη του δικαστικού αποκλεισμού ο ίδιος ο Ν.Τράκας.

Στην διαδικασία κατέπεσε και όλη η προσχηματική επιχειρηματολογία της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ (΄΄περί ενός σωματείου σε κάθε νομό ΄΄ όταν την ίδια ώρα εγγράφουν στην δύναμη της ΠΟΕ-ΟΤΑ κάθε σωματείο αν θεωρούν ότι θα τους φέρει ψήφους.)

Συνάδελφοι σας καλούμε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας από το μένος που έχουν απέναντι στο Σωματείο μας τόσο η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ όσο και το άλλο Σωματείο. Ποια συμφέροντα εξυπηρετούν και θέλουν να αποκλείσουν ένα τόσο μαζικό Σωματείο;

Αναμένουμε σε λίγες μέρες την απόφαση που ελπίζουμε να δικαιώσει την εγγραφή του Σωματείου μας  και σε κάθε περίπτωση τα ΄΄συνεταιράκια΄΄  θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει.

Ο Πρόεδρος                                                              Ο Γενικός Γραμματέας

Ελευθέριος Κατιρτζόγλου                                             Δημήτριος Παπαποστόλου

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΤΡΑΚΑΣ, ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ, EΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ, ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!