Επίθεση Ηλιόπουλου, Γερουλάνου σε Μπακογιάννη για τους χάκερ στους τραπεζικούς λογαριασμούς

Επίθεση κατά του δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη εξαπέλυσαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που, όπως έγραψε η aftodioilkisi.gr διεκόπη για… τεχνικούς λόγους, Νάσος Ηλιόπουλος και Παύλος Γερουλάνος. Στο επίκεντρο η υπόθεση των χάκερ που υπέκλεψαν κωδικούς από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των Σχολικών Επιτροπών με αποτέλεσμα να αγνοούνται 140.000 ευρώ.

«Το πρόσφατο φαινόμενο με τις ύποπτες κινήσεις των λογαριασμών στη σχολική επιτροπή της 1ης Κοινότητας κάνει προφανείς τις διοικητικές ανεπάρκειες και αμέλειες στη ρύθμιση της λειτουργίας των επιτροπών. Θεωρούμε ότι ο πρόεδρος και ο ταμίας της επιτροπής θα έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους, μέχρι τουλάχιστον την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του απαιτούμενου διοικητικού ελέγχου», είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης.

«Δεν βάλατε διαδικασίες. Δεν βάλατε κανόνες. Δεν βάλατε κριτήρια. Με άλλα λόγια δεν βάλατε ασφαλιστικές δικλείδες. Ξέρετε ποιον εκθέτετε; Τους ανθρώπους σας. Διότι, σήμερα κανείς δεν γνωρίζει αν ο άνθρωπος αυτός τα έχασε ή τα έπαιξε στον τζόγο όπως λέγεται παντού. Καταλαβαίνετε ότι και το όνομα αυτού του ανθρώπου αλλά και του προέδρου θα κάνουν χρόνια να συνέλθουν ακόμα και αν είναι αθώοι; Η απουσία διαδικασιών, κανόνων, κριτηρίων έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Δείχνει μια δημοτική αρχή που πιστεύει ότι η Αθήνα της ανήκει», πρόσθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΘΗΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. «Η περίοδος καλής διάθεσης και χάριτος δεν εξαντλείται με τον χρόνο αλλά με το κατά πόσον ανταποκρίνεστε ως Δημοτική Αρχή και για την ώρα η ανταπόκριση σας είναι προβληματική», πρόσθεσε ο κ. Γερουλάνος.

Καθώς η χθεσινή συνεδρίαση διεκόπη, με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του δημάρχου Κ. Μπακογιάννη στην επόμενη, στις 20 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η εισήγηση Ηλιόπουλου:
Σχετικά με τις σχολικές επιτροπές, επισημάναμε ότι το πρόσφατο φαινόμενο με τις ύποπτες κινήσεις των λογαριασμών στη σχολική επιτροπή της 1ης Κοινότητας κάνει προφανείς τις διοικητικές ανεπάρκειες και αμέλειες στη ρύθμιση της λειτουργίας των επιτροπών. Θεωρούμε ότι ο πρόεδρος και ο ταμίας της επιτροπής θα έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους, μέχρι τουλάχιστον την απρόσκοπτη ολοκλήρωση του απαιτούμενου διοικητικού ελέγχου. Επισημάναμε ακόμα ότι η λειτουργία των σχολικών επιτροπών συνεχίζει να είναι εξαιρετικά δυσχερής, με μεγάλες καθυστερήσεις στη χρηματοδότησή τους. Για τους λόγους αυτούς, ως Ανοιχτή Πόλη είχαμε ζητήσει να εισαχθεί στην ημερήσια διάταξη το θέμα της διοικητικής, νομικής και λογιστικής υποστήριξης των σχολικών επιτροπών – αντί μιας απλής ενημέρωσης που επέλεξε η δημοτική αρχή – χωρίς ωστόσο να εισακουστούμε.

Αναλυτικά η εισήγηση Γερουλάνου:
Αυτό που έγινε με τα χρήματα της Σχολικής Επιτροπής δεν είναι θέμα για να ασκήσει κανείς αντιπολίτευση.
Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι τέτοιο ούτε εσείς το θέλετε όπως και κανείς άλλος δήμαρχος στη θέση σας.
Άρα, δεν θα αναφερθώ άλλο στο θέμα.
Όμως, πίσω από αυτό το συμβάν κρύβεται ένα πολύ πιο ουσιαστικό θέμα.
Δεν ακούσατε τις εισηγήσεις μας και δεν εδραιώσατε κανόνες λειτουργίας των σχολικών επιτροπών.
Δεν βάλατε διαδικασίες
Δεν βάλατε κανόνες
Δεν βάλατε κριτήρια
Με άλλα λόγια δεν βάλατε ασφαλιστικές δικλείδες.
Ξέρετε ποιον εκθέτετε;
Τους ανθρώπους σας .
Διότι, σήμερα κανείς δεν γνωρίζει αν ο άνθρωπος αυτός τα έχασε ή τα έπαιξε στον τζόγο όπως λέγεται παντού.
Καταλαβαίνετε ότι και το όνομα αυτού του ανθρώπου αλλά και του προέδρου θα κάνουν χρόνια να συνέλθουν ακόμα και αν είναι αθώοι;
Η απουσία διαδικασιών, κανόνων, κριτηρίων έχει ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα.
Δείχνει μια δημοτική αρχή που πιστεύει ότι η Αθήνα της ανήκει.
Δείχνει μια δημοτική αρχή που δεν την νοιάζει τι θα συμβεί στους ανθρώπους της φτάνει να μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.
Αυτή την εικόνα θέλετε να δώσετε;
Θέλω να πιστεύω πως όχι.
Όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που δεν ακούτε. Είναι η τρίτη.
Σας είπαμε για τις Σχολικές Επιτροπές. Δεν ακούσατε
Σας είπαμε για τις Υιοθεσίες Δημοσίων Χώρων. Ούτε εκεί.
Σας είπαμε για την Κιβωτό του Κόσμου. Δεν κάνατε τίποτα.
Η επανάληψη είναι αυτή που μας προβληματίζει.
Διότι είτε το κάνετε επίτηδες και ισχύει η λογική του η Αθήνα μας ανήκει ή το κάνετε από παράβλεψη οπότε η Παράταξη σας στερείται πολιτικού περιεχομένου.
Αυτό όμως αργά ή γρήγορα θα αντανακλάται στην ποιότητα και στην ουσία της Δημαρχίας σας.
Δεν μας ακούσατε πριν.
Ακούστε μας τώρα.
Η περίοδος καλής διάθεσης και χάριτος δεν εξαντλείται με τον χρόνο αλλά με το κατά πόσον ανταποκρίνεστε ως Δημοτική Αρχή και για την ώρα η ανταπόκριση σας είναι προβληματική.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΠΙΘΕΣΗ, ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ, ΧΑΚΕΡ, ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]