Ελληνικό: Βελτιώνεται αισθητά η εικόνα των ακτών από την ρύπανση

Δεκατρείς ημέρες μετά την μεγάλη ρύπανση που προκλήθηκε στις ακτές του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, από την βύθιση του πλοίου “Αγία Ζώνη 2”, οι προσπάθειες απορρύπανσης συνεχίζονται με εντατικό ρυθμό, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, σύμφωνα με την οποία τα αποτελέσματα της συνεργασίας του Δημάρχου Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτου με στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας, του Λιμενικού Σώματος και των εταιριών που έχουν αναλάβει την απορρύπανση, έχουν αρχίσει να γίνονται ήδη ορατά, καθώς η εικόνα των ακτών (παραλία Ελληνικού, Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών «ΕΛΚΕΘΕ», παραλία Αγίου Αλεξάνδρου, λιμάνι ερασιτεχνών ψαράδων, Ναυτικός Όμιλος Αιγυπτιωτών), έχει βελτιωθεί θεαματικά.

Κλιμάκιο με τον Υφυπουργό  Ναυτιλίας κ. Νεκτάριο Σαντορινιό, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχο κ. Σταμάτη Ράπτη, παρουσία του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος  Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Βασίλη Κρητικό, χθες 23/9, επιθεώρησαν το παραλιακό μέτωπο της πόλης μας, διαπιστώνοντας τα θετικά αποτελέσματα της γιγαντιαίας προσπάθειας απορρύπανσης, ενώ δεσμεύτηκαν για την πλήρη αποκατάσταση των παραλιών.

Παράλληλα, μετά από παρέμβαση του Δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης προς το Υπουργείο  Ναυτιλίας και το Λιμενικό Σώμα, ρυμουλκό θα τροφοδοτεί πλέον με καθαρό νερό, από απόσταση 500 μέτρων από την ακτή, τις δεξαμενές ερευνών του Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών, οι οποίες λόγω της μόλυνσης είχαν σταματήσει την λειτουργία τους.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΡΥΠΑΝΣΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΑΚΤΕΣ, ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ, ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!