Έκλεισαν οι κάλπες του «γ'γύρου» σε Καισαριανή, Μάνδρα-Ειδυλλία και Τροιζηνία-Μέθανα - Ομαλά η διαδικασία - Aftodioikisi.gr
Παρασκευή
3
Φεβρουάριος
Back

Έκλεισαν οι κάλπες του «γ’γύρου» σε Καισαριανή, Μάνδρα-Ειδυλλία και Τροιζηνία-Μέθανα – Ομαλά η διαδικασία

Στις 19.00 η ώρα έκλεισαν οι κάλπες των επαναληπτικών εκλογών στους τρεις δήμους για τους οποίους είχαν προκηρυχθεί, βάσει αποφάσεων των αρμόδιων εκλογοδικείων.

Στην Καισαριανή, η προσέλευση των ψηφοφόρων στις κάλπες κρίνεται μικρότερη συγκριτικά με τις εκλογές του Μαΐου. Οι διαδικασίες κύλησαν ομαλά, χωρίς απρόοπτα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συμμετοχή έως τις 16.00 ήταν μικρή. Έως τις 12.00 η προσέλευση του κόσμου στις κάλπες ήταν ελάχιστη. Από το μεσημέρι και μετά άρχισαν να πληθαίνουν οι ψηφοφόροι. Δειγματοληπτικά, υπάρχουν εκλογικά τμήματα στα οποία η συμμετοχή στις εκλογές ανέρχεται στο 1/3 περίπου.

Ο κ. Κοντόσταυλος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 11.00 το πρωί, στο σχολικό συγκρότημα «Βενιζέλος», επί της Λ. Εθνικής Αντιστάσεως, ενώ ο κ. Σταμέλος ψήφισε στις 11.30 στο 2ο Λύκειο Καισαριανής.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, άγνωστοι κατέστεψαν το εκλογικό περίπτερο του Γ. Κοντόσταυλου. Σύμφωνα πληροφορίες που επικαλείται η ηλεκτρονική σελίδα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το περίπτερο, στην πλ. Καισαριανής, καταστράφηκε στις 02.00 τα ξημερώματα.

Υπενθυμίζεται ότι στους δήμους Μάνδρας – Ειδυλλίας και Τροιζηνίας – Μεθάνων η διαδικασία ξεκίνησε εξ’ ολοκλήρου από την αρχή και όπου απαιτηθεί, θα υπάρξει και νέος γύρος εκλογών, μεταξύ των δύο πρώτων σε ψήφους συνδυασμών, την επόμενη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου.

Στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας, οι εκπρόσωποι του δεύτερου και τρίτου συνδυασμού είχαν προσφύγει κατά της επανεκλογής του “γαλάζιου” Γιώργου Δρίκου, καθώς το μήκος των ψηφοδελτίων που κατέβασε στις εκλογές ο συνδυασμός του κ. Δρίκου την πρώτη Κυριακή (18/5) ήταν μερικά εκατοστά κοντύτερο και πλατύτερο από αυτό που προβλέπει η εκλογική νομοθεσία.

Δεύτερη σε ψήφους είχε έρθει  η υποψήφια Ιωάννα Κριεκούκη η οποία συγκεντρώνει ψήφους κυρίως από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και τρίτος σε ψήφους ήταν ο υποψήφιος Θανάσης Πανωλιάσκος ο οποίος στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου είχαν ως εξής:

Γιώργος Δρίκος (ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ): α΄γύρος: 38,01%, 4.729 ψήφοι –  β΄ γύρος: 51,88%  5.837 ψήφοι

Γιάννα Κριεκούκη  (ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ): α΄ γύρος: 28.88%, 3.595 – β΄ γύρος: 48,12%  5.414 ψήφοι

Θανάσης Πανωλιάσκος (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ): 27,72%, 3449

Χαράλαμπος Θεοδώρου (Λαϊκή Συσπείρωση): 3,70%, 460

Ελένη Κώνστα (ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΝΔΡΑΣ–ΕΡΥΘΡΩΝ- ΒΙΛΙΩΝ-ΟΙΝΟΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΩΝ): 1,68% – 209 ψήφοι.

Στον δήμο Τροιζηνίας – Μεθάνων, εάν και ορκίστηκε δήμαρχος ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης, επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Τροιζηνία και τα Μέθανα», το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, ύστερα από ένσταση του Σάββα Αθανασίου, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα», ακύρωσε την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά με την οποία εκλέχθηκε δήμαρχος ο κ. Καραγιάννης και διέταξε να επαναληφθεί η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων μεταξύ των ίδιων υποψηφίων που είχαν ανακηρυχθεί νόμιμα.

Τα αποτελέσματα των εκλογών του Μαΐου είχαν ως εξής:

Καραγιάννης Κωνσταντίνος (ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την Τροιζηνία και τα Μέθανα): α’ γύρος: 47,37%, 2,459 ψήφοι – β’ γύρος 62,26%, 2.935 ψήφοι

Δαρσινός Νίκος-Στράτος (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Τροιζηνίας Μεθάνων): α’ γύρος: 27,36%, 1.420 ψήφοι – β’ γύρος 37,74, 1.773 ψήφοι

Αθανασίου Σάββας (ΑλλάΖΟΥΜΕ την Τροιζηνία και τα Μέθανα): α’ γύρος: 25,27%, 1.312 ψήφοι.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!