ΕΕΤΑΑ: Παραιτήσεις & αγωνία για παιδικούς σταθμούς, «Βοήθεια στο σπίτι» (έγγραφα)

ΕΕΤΑΑ: Παραιτήσεις & αγωνία για παιδικούς σταθμούς, «Βοήθεια στο σπίτι» (έγγραφα)

Ασφυκτική πίεση στον στενό συνεργάτη του τέως υπουργού Εσωτερικών Τάκη προέδρου της ΕΕΤΑΑ Ηλία Γιάτσιο, να επανέλθει στη νομιμότητα, ασκείται μετά τα δημοσιεύματα της aftodioikisi.gr, που προκάλεσαν εξώδικο της ΚΕΔΕ εναντίον του.

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα, δύο ημέρες μετά το τελευταίο δημοσίευμα της aftodioikisi.gr, υπέβαλαν την παραίτησή τους από μέλη του ΔΣ της ΕΕΤΑΑ, οι δήμαρχοι Μοσχάτου -Ταύρου Ανδρέας Ευθυμίου και Ιλίου Νίκος Ζενέτος, οι οποίοι στο ΔΣ της 31ης Μαϊου, είχαν ψηφίσει υπέρ, της (σ.σ. παράνομης κατά την ΚΕΔΕ) σύγκληση τακτικής (και όχι έκτακτης) Γ.Σ. στις 2 Ιουλίου 2021, προκειμένου να μην προχωρήσουν οι αλλαγές του προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, όπως ζητά η πλειοψηφία των μετόχων της (ΚΕΔΕ και υπουργεία Εσωτερικών και Ανάπτυξης)!

Μάλιστα, οι δύο δήμαρχοι ζητούν «τον έλεγχο των πεπραγμένων, διοικητικών και οικονομικών (της ΕΕΤΑΑ) από τα αρμόδια όργανα σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία».

Εργαζόμενοι: Απειλούν με προσφυγή στα Δικαστήρια

Την ίδια ώρα, σε συνέχεια της από 29 Μαρτίου επιστολής τους,  με ψήφισμα τους οι εργαζόμενοι στην ΕΕΤΑΑ ζητούν «την άμεση σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων με θέμα την εκλογή νέου Διοικητικού συμβουλίου. Σε αντίθετη περίπτωση, σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμεθα παντός νομίμου δικαιώματός μας ενώπιον των αρμόδιων τακτικών αστικών δικαστηρίων».

Μάλιστα, οι εργαζόμενοι θέτουν θέμα οικονομικής ρευστότητας της εταιρείας, ενώ κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου για το πώς θα υλοποιηθούν δράσεις και έργα που «τρέχει» ή πρόκειται να «τρέξει» η ΕΕΤΑΑ «με μία Διοίκηση που όχι μόνο δεν εκτελεί τις εντολές των δύο βασικών μας Μετόχων αλλά τις μπλοκάρει κιόλας !!!», όπως:

-Το έργο της ‘’Εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής’’  (σ.σ. Παιδικοί σταθμοί),

-Βοήθεια στο σπίτι’ ,

-‘’Αναδιοργάνωση και διοικητική μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού’’,

-’’ Πρόγραμμα χρηματοδότησης για την ίδρυση νέων τμημάτων Βρεφικής, Παιδικής και Βρεφονηπιακής Φροντίδας’’.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, EETAA, ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΑΓΩΝΙΑ, PROTEINOMENA


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!

[yield_ad_afto_invideo]