Στα Δικαστήρια ΚΕΔΕ -ΥΠΕΣ για την ΕΕΤΑΑ (έγγραφα)

Σε ακραία σύγκρουση που είναι πιθανόν να φτάσει στις αίθουσες των δικαστηρίων, οδηγούνται ΥΠΕΣ και ΚΕΔΕ.

Αιτία η χθεσινή  ΑΠΟΦΑΣΗ του υπουργείου με την οποία μεταφέρονται 2 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ των δήμων στην ΕΕΤΑΑ.

Πρόκειται για απόφαση την οποία δήμαρχοι που επικοινώνησαν με την aftodioikisi.gr, την χαρακτήριζαν πραξικοπηματική.

Κι αυτό γιατί, όπως είχε γράψει η ιστοσελίδα, μία ημέρα πριν είχε «μπλοκαριστεί» εισήγηση του προέδρου της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου, η οποία, προφανώς, είχε γίνει καθ’ υπόδειξη του ΥΠΕΣ, για μεταφορά 3 εκατ. ευρώ στην ΕΕΤΑΑ.

Να σημειωθεί, δε, ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαστεργίου αναγκάσθηκε να συγκαλέσει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο σήμερα στις 4, μετά από έντονες πιέσεις και «γαλάζιων» δημάρχων με προεξάρχοντα τον Γρ. Κωνσταντέλλο.

Δείτε την Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Καλείστε σε ΈΚΤΑΚΤΗ συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, σήμερα Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 16:00, με θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του θέματος που αφορά την πολιτική και νομική διάσταση της διαδικασίας έκδοσης  απόφασης της Υπηρεσιακής Γραμματέως του ΥΠΕΣ,  για αύξηση της οικονομικής ενίσχυσης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) Α.Ε. από τους ΚΑΠ κατά 2.000.000 € για το έτος 2020».

Είναι, δε, χαρακτηριστικό ότι o πρόεδρος της ΚΕΔΕ που εκδίδει δελτία Τύπου και ανακοινώσεις για το παραμικρό, δεν δημοσιοποίησε τη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Ενώ η συνεδρίαση δεν μεταδίδεται, ως είθισται, μέσα από το κανάλι της ΚΕΔΕ στο youtube.

Νομικός Σύμβουλος ΚΕΔΕ: Προσφυγή στη Δικαιοσύνη

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης αναμένεται να συζητηθεί η ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ, σύμφωνα με την οποία:

Η Κ.Ε.Δ.Ε. πρέπει να ζητήσει

  1. την ανάκληση της εν λόγω απόφασης μέχρις ότου παρασχεθεί η σύμφωνη γνώμη αυτής,
  2. άλλως να προσβάλλει την απόφαση για παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας με αίτηση ακυρώσεως και αίτηση αναστολής σύμφωνα με τα οριζόμενα στο ΠΔ 18/89 ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση της περασμένης Τρίτης είχε τεθεί θέμα εμπιστοσύνης στην διοίκηση της ΕΕΤΑΑ από τους κύριους Κυρίζογλου και Κωνσταντέλλο, οι οποίοι τόνισαν ότι «είναι πιο κοντά στο ΥΠΕΣ παρά στην ΚΕΔΕ». Μάλιστα, υπενθύμισαν τον πραξικοπηματικό διορισμό της από τον υπουργό Εσωτερικών πριν από τις εκλογές της ΚΕΔΕ. Και το γεγονός ότι ουδέποτε ο κ. Θεοδωρικάκος πήρε πίσω την απόφασή του (σ.σ. διόρισε πρόεδρο τον διευθυντή του γραφείου του!).

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΚΕΔΕ, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, EETAA, ΚΑΠ, PROTEINOMENA


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!