Δ. Βόλου – Εργατικό Κέντρο: Μαζί στη διαμόρφωση τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου

Η προοπτική διαμόρφωσης ενός Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οδυνηρές συνέπειες της ύφεσης και της οικονομικής κρίσης στο Βόλο και σε ολόκληρη τη Μαγνησία, αποτέλεσε αντικείμενο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης με τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θαν. Παπαδημόπουλο και Δημ. Βασιλείου αντίστοιχα. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης και Δημοτικής Αστυνομίας Δημ. Δερβένης.

Σε συνέχεια της προχθεσινής του δήλωσης, με την οποία ανακοίνωσε την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής προκειμένου η πόλη του Βόλου να αποφύγει τον κίνδυνο μιας δεύτερης περιόδου αποβιομηχάνισης, μετά από αυτή της δεκαετίας ’85 – ’95, ο κ.Σκοτινιώτης συζήτησε σήμερα με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου το πλαίσιο συνεργασίας για την κατάρτιση ενός προγράμματος δράσης, από κοινού και με άλλους φορείς της περιοχής, με σκοπό την ανάκαμψη της τοπικής παραγωγής, την τόνωση της απασχόλησης και την αναθέρμανση της τοπικής οικονομίας.

Όπως τόνισε ο κ. Σκοτινιώτης, η Δημοτική Αρχή έχει αρχίσει ήδη να επεξεργάζεται τις προτάσεις της, αλλά απαιτείται συνεργασία μεταξύ των αρμοδίων φορέων, ώστε να διαμορφωθεί ένα Τοπικό Αναπτυξιακό Σχέδιο που θα δίνει νέες προοπτικές στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να δημιουργηθεί ομάδα εργασίας από εκπροσώπους των άμεσα εμπλεκόμενων φορέων (Δήμος Βόλου, Περιφέρεια Θεσσαλίας, Εργατικό Κέντρο, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας, Επιμελητήριο κ.α.), η οποία θα αναλάβει να συντάξει συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσεων, αιτημάτων και διεκδικήσεων, που θα απαντά στοχευμένα στα προβλήματα της εποχής. Το Σχέδιο αυτό θα παρουσιαστεί, αμέσως μετά το Πάσχα, σε όλους τους φορείς της περιοχής και την τοπική κοινωνία, ώστε να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή συναίνεση και να στηριχθεί αποτελεσματικά στην πράξη. Ο Δήμος Βόλου θα αναλάβει την πρωτοβουλία συναντήσεων με τους παραπάνω φορείς με σκοπό τη δημιουργία της Ομάδας Εργασίας και την εκπόνηση του Τοπικού Αναπτυξιακού Σχεδίου.

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, υπογράμμισαν την ανάγκη η προσπάθεια αυτή να μην εξαντληθεί σε γενικόλογες διεκδικήσεις, αλλά οι συνεργαζόμενοι φορείς να καταλήξουν σε συγκεκριμένο πλαίσιο αιτημάτων, όπως έγινε τη δεκαετία του ’90 από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας η οποία είχε αναλάβει πρωτοβουλία με ουσιαστικά αποτελέσματα για την περιοχή, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, όπως την ένταξη του Νομού Μαγνησίας στις Φθίνουσες Περιοχές, τις πρωτοβουλίες απασχόλησης, το Γραφείο Βιομηχανικής Αλλαγής, το Γραφείο Εξαγωγών, το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης κ.λπ.

Οι κκ. Παπαδημόπουλος και Βασιλείου, ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή γιατί ο Δήμος Βόλου ήταν ο πρώτος φορέας που ανταποκρίθηκε, άμεσα, στο κάλεσμά τους για τη σημερινή συνάντηση, συμφώνησαν απόλυτα με τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής και δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν με το Δήμο Βόλου προκειμένου να υπάρξουν άμεσες και ουσιαστικές αναπτυξιακές πολιτικές ώστε να βγει ο τόπος από την κρίση.

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ, ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΛΟΥ


Αφήστε μια απάντηση