Δυτική Αθήνα: Αντιδρούν δήμοι και τοπικοί φορείς στη διεκδίκηση 7.500 στρεμμάτων από την Μητρόπολη Λαμίας – Σύσκεψη στο Περιστέρι

Τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδράσουν απέναντι στη διεκδίκηση της Μητρόπολης Λαμίας, 7.000, περίπου, στρεμμάτων, εντός και εκτός του Σχεδίου πόλεως στη Δυτική Αθήνα, θα εξετάσουν κατά την απογευματινή συνάντηση στο Περιστέρι ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αθήνας Σπύρος Τζόκας, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και εκπρόσωποι φορέων.

Να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός «Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» διεκδικεί σήμερα περίπου 7.500 στρέμματα, εκ των οποίων 4.000 στρ. σε κατοικημένες περιοχές των δήμων Περιστερίου και Πετρούπολης και 3.500 στρ. εκτός σχεδίου, που βρίσκονται στο Ποικίλο Όρος και έχουν χαρακτηριστεί δασικές. Η διεκδίκηση στηρίζεται σε διαθήκη του 1916 με την οποία ο ναός έγινε κληρονόμος μεγάλου μέρους του «κτήματος Βέρδη». Στο μεταξύ, η εντός σχεδίου έκταση που διεκδικεί έχει πλέον δομηθεί εδώ και δεκαετίες με κατοικίες, πλατείες, γήπεδα και άλλους κοινόχρηστους χώρους.

Στις 22 Μαρτίου εκδικάζεται η αγωγή του ναού κατά του ελληνικού Δημοσίου, των δύο δήμων αλλά και ιδιωτών, ενώ επιφυλάσσεται του δικαιώματος να ζητήσει αποζημίωση από τους σημερινούς ιδιοκτήτες.

Η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε σήριαλ, καθώς το θέμα είναι σε εκκρεμότητα από το 1929, οπότε έγινε η πρώτη διεκδίκηση αρχικώς για 300 στρέμματα. Με την πάροδο των χρόνων η επίμαχη έκταση αυξανόταν, ενώ στο παιχνίδι των διεκδικήσεων μπήκαν οι απόγονοι της Καλομοίρας Βέρδη στην οποία ανήκε αρχικά η επίδικη έκταση, καθώς και ιδιώτες που ισχυρίζονταν ότι διαθέτουν τίτλους ιδιοκτησίας της επίμαχης έκτασης.

Διαβάστε προηγούμενα θέματα

Ιερός ναός στη Λαμία διεκδικεί έκταση στη Δυτική Αθήνα με… σπίτια, γήπεδα και πλατείες!

Σύσκεψη για την διεκδικούμενη, από την Μητρόπολη Λαμίας, έκταση στη Δυτική Αττική

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΛΑΜΙΑ, ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ, ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ, 7.500 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!