Περιφέρεια Β.Αιγαίου: 300.000 ευρώ για τον έλεγχο των νερών σε 122 παραλίες

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) 2014-2020 εντάχθηκε με απόφαση της Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου ο έλεγχος των νερών κολύμβησης σε 122 παραλίες της περιοχής.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για τοέργομε τίτλο «Υλοποίηση Μέτρων του Σχεδίου Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Υδατικού Διαμερισμάτων Νήσων Αιγαίου».

Το έργο αφορά:

-Στην παρακολούθηση των υδάτων κολύμβησης (αναλύσεις και δειγματοληψίες) σε 122 ακτές που συγκεντρώνουν σημαντικό αριθμό κατοίκων και τουριστών με στόχο την αξιολόγηση και τον καθορισμό ταυτότητας για κάθε μία από αυτές.

-Στην τοποθέτηση πινακίδων ενημέρωσης κοινού.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 300.000 ευρώ και ο δικαιούχος της πράξης είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου που έχει και την αρμοδιότητα παρακολούθησης και ελέγχου και θα ξεκινήσει άμεσα την υλοποίησή του.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Με την παρακολούθηση των νερών σε 122 ακτές κολύμβησης εξασφαλίζονται όροι για την προστασία του θαλασσίουπεριβάλλοντος και τη δημόσια υγεία των λουόμενων, ενώ παράλληλα δημιουργείται ταυτότητα για κάθε μία παραλία που θα μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τη διαχρονική εξέλιξη της ποιότητας των νερών κολύμβησης. Δημιουργούμε έτσι, με επιστημονικό τρόπο, συνθήκες πιστοποίησης ποιότητας και συντελούμε στην τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας».

ΟΤΑ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ, ΠΑΡΑΛΙΕΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΠΕΠ 2014-2020


Αφήστε μια απάντηση

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!