Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού -Αργυρούπολης για Υμηττό: Κουβέντα για την ταμπακιέρα

  • Απο stergios
  • 8 Φεβρουαρίου 2020 - 19:29
  • Comments Off

«Ξεκάθαρες απαντήσεις» ζητά για την προστασία του Υμηττού η παράταξη του πρώην δημάρχου, Χρήστου Κορτζίδη, «Δημοτική Συνεργασία», από τον δήμαρχο Ελληνικού – Αργυρούπολης και πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), Γιάννη Κωνσταντάτο.

Η ανακοίνωση της «Δημοτικής Συνεργασίας» έχει ως εξής:

«Τους στόχους της νέας διοίκησης του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) ανέπτυξε πρόσφατα ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης και πρόεδρός του, Γιάννης Κωνσταντάτος. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει «πεζοπορικές διαδρομές», «διαμόρφωση εισόδων για το βουνό σε κάθε δήμο», «κατασκευή πάρκων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αναψυχής σε όλους τους δήμους», «ανάδειξη του Υμηττού σε παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την ιστορία του» και διάφορα άλλα.

Εκ μέρους της παράταξής μας, το θέμα έθεσε ο Τάκης Κοροβέσης στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας να υπάρξει ενημέρωση, ενώ παράλληλα ζήτησε τη δημοσιοποίηση ότι σχετικών υλικών (αποφάσεις, μελέτες κλπ) υπάρχουν.

Για ακόμα μια φορά, ο Γιάννης Κωνσταντάτος αφού αναφέρθηκε απαξιωτικά για το έργο και την προσφορά της Δημοτικής Συνεργασίας επέδειξε αλαζονική στάση αναφέροντας πως δεν είχε καμία υποχρέωση να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Τελικά, αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα του θέματος, ζήτησε από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να βάλει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δ.Σ.

Η διοίκηση οφείλει να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις:

  1. Ποια είναι η θέση της για το νέο Προεδρικό Διάταγμα που ετοιμάζεται;
  2. Τι γνώμη έχει για τα χιλιάδες αυθαίρετα στο βουνό;
  3. Πώς θα μπει ένα φρένο στην καταπάτηση δημόσιας δασικής γης;
  4. Τι συνέπειες μπορεί να έχουν τα πάρκα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και αναψυχής στο βουνό (δόμηση, δρόμοι κλπ);
  5. Τι σημαίνει επέκταση του νεκροταφείου Αργυρούπολης;
  6. Ποια θέση παίρνει για τη σήραγγα Υμηττού;
  7. Τι προτίθεται να κάνει για το Κέντρο Υψηλής Τάσης στα σύνορα Ηλιούπολης-Αργυρούπολης;

Η Δημοτική Συνεργασία επί χρόνια έδωσε τη μάχη για την προστασία του Υμηττού και θα εξακολουθεί να το κάνει με στόχο να εμποδίσει κάθε προσπάθεια αλλοίωσης του φυσικού περιβάλλοντος και της εμπορευματοποίησης του φυσικού πλούτου. Η πορεία μας όλα αυτά τα χρόνια παραμένει αταλάντευτα ενάντια σε κάθε σχέδιο που δεν σέβεται τις ανάγκες των πολλών και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων.»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΥΜΗΤΤΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ, ΤΑΚΗΣ ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ, ΣΠΑΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ


ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!