Δημόσιο: Κεντροαριστερό «κομπρεμί» στην ΑΔΕΔΥ για «να φύγει ο Μητσοτάκης»
Τις διεργασίες που γίνονται στο παρασκήνιο στο χώρο της Κεντροαριστεράς, αποκαλύπτουν τα τεκταινόμενα στον συνδικαλιστικό χώρο, αρχικό των δήμων και τώρα και στην ΑΔΕΔΥ.
Συγκεκριμένα, πριν από τέσσερις μήνες, ενόψει του Συνεδρίου της ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Ρόδο, το aftodioikisi.gr είχε αποκαλύψει το κεντροαριστερό «κομπρεμί» που εξυφαινόταν στο παρασκήνιο. Η συγκεκριμένη συνεργασία μεταξύ της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής», δηλαδή των προερχόμενων από το ΠΑΣΟΚ συνδικαλιστών στους δήμους και της ΑΣΚ-ΟΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) επισημοποιήθηκε, μερικές ημέρες αργότερα όταν οι δύο παρατάξεις συγκρότησαν κοινό ψηφοδέλτιο για την εκλογή Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Τώρα, όπως αποκαλύπτει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ-ΟΤΑ, η συνεργασία επεκτείνεται και στην ΑΔΕΔΥ, ενόψει του συνεδρίου που είναι προγραμματισμένο για τις 10, 11 και 12/12/2025.
Σύμφωνα με την ΔΑΣ-ΟΤΑ «ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Ανατροπής Ν. Τράκας (στη φωτο με τον επικεφαλής της ΔΥΣΥΠ -ΠΑΣΟΚ και μέλος της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ, Δ. Μπράτη) ανακοίνωσε στην συνεδρίαση του γενικού συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ στις 29 Αυγούστου ότι στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2025 η παράταξη του θα συμμετέχει σε ένα κεντροαριστερό σχήμα (δηλαδή θα κάνει κοινή εκλογική κάθοδο ως μια παράταξη μαζί με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ) προκειμένου να φύγει ο Μητσοτάκης».
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
“ΓΙΑ ΤΑ «ΠΑΝΤΡΟΛΟΓΗΜΑΤΑ» ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ”
Το σενάριο του χιλιοπαιγμένου έργου του μοιράσματος καρεκλών και θέσεων εκφώνησε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ κι επικεφαλής της Συνδικαλιστικής Ανατροπής στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.
Ανακοίνωσε ότι στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2025 η παράταξη του θα κάνει κοινή εκλογική κάθοδο ως μια παράταξη, μαζί με τις παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.
Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι γίνονται στο ίδιο έργο θεατές, από τις δυνάμεις που στις αρχαιρεσίες των σωματείων και στα συνέδρια των ομοσπονδιών διαφημίζουν την αυτονομία τους και πριν το συνέδριο της ΑΔΕΔΥ ξεκινούν τα παζάρια για τις θέσεις που θα πάρουν. Για του λόγου το αληθές, σε ανακοίνωση της, η Συνδικαλιστική Ανατροπή στις 25 Φεβρουαρίου 2025 (προκειμένου να απαντήσει σε ένα δελτίο τύπου της παράταξης μας που στηλίτευε το γεγονός της συμμετοχής μέλους της νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΝΑΝ στο Δήμο Κορινθίων) έγραφε:
«Η Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α., στον «προεκλογικό της αγώνα» εν’ όψει της διεξαγωγής του 51ου Τακτικού Συνεδρίου της Ομοσπονδίας για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καταφεύγει κατά την πάγια τακτική της στη συκοφαντία και την διαστρέβλωση για να αποπροσανατολίσει και να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα. Αυτή τη φορά, κατηγορεί την παράταξή μας για συνεργασία με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αποσκοπώντας στην υπονόμευση της. Όσο και να «χτυπιούνται», η «ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚH ΑΝΑΤΡΟΠΗ στους Ο.Τ.Α.» παραμένει ακομμάτιστη και ακηδεμόνευτη, προσηλωμένη στο στόχο της υπεράσπισης των συμφερόντων των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α.».
Έτσι συγκροτούν αυτές οι δυνάμεις, τις πλειοψηφίες στις τριτοβάθμιες οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που κάθε εργαζόμενος γνωρίζει πόσο έχουν στηρίξει όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις μεταξύ των οποίων και την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγάλουν συμπεράσματα από τα παιχνίδια που παίζουν πίσω από την πλάτες τους, οι συνδικαλιστικές δυνάμεις που είναι μόνιμα εξαφανισμένες από τους αγώνες τους. Η ελπίδα και η δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας, και όχι στα παζάρια καρεκλοκένταυρων!
Προτεινόμενα άρθρα
15.07.2026 | 19:06
15.07.2026 | 18:52
15.07.2026 | 18:38






