Τετάρτη
27
Σεπτέμβριος
Back

Δήμος Πεντέλης: Διευκρινίσεις για την έκδοση και την ισχύ πληρεξουσίων και εξουσιοδοτήσεων

Διευκρινίσεις για την έκδοση και τη διάρκεια ισχύος των πληρεξουσίων που εκδίδονται από τις δημοτικές υπηρεσίες,  εξέδωσε ο δήμος Πεντέλης.  Πρόκειται για το έγγραφο που παρέχει αντιπροσώπευση και δικαιοπραξία σε τρίτο πρόσωπο για λογαριασμό του πληρεξουσιοδοτούντος.

Υπάρχουν γενικά (που παρέχουν ευρεία δυνατότητα δράσης) και ειδικά πληρεξούσια (που περιορίζονται σε συγκεκριμένες πράξεις).

Η ισχύς του πληρεξουσίου λήγει την στιγμή που περατώθηκε η έννομη σχέση ή έληξε η προθεσμία ή μεσολάβησε θάνατος ή δικαιοπρακτική ανικανότητα αυτού που το εξέδωσε.

Εξουσιοδότηση

Είναι το έγγραφο που εκδίδεται προς τρίτο πρόσωπο για συγκριμένη αιτία και επιδεικνύεται πάντοτε στο πρωτότυπο με βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του εξουσιοδοτούντος.

Η ισχύς της εξουσιοδότησης δεν καθορίζεται για συγκριμένο διάστημα αλλά ισχύει μέχρι της περάτωσης της συγκεκριμένης υπόθεσης όπως περιγράφεται στο σώμα του κείμενου της εξουσιοδότησης.

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!