Δήμος Πεντέλης: Απαντά σε δημοσιεύματα για το κόστος σε έργα

Απάντηση δίνει ο δήμος Πεντέλης σε δημοσιεύματα του τοπικού τύπου για το κόστος σε έργα του δήμου αλλά και για την εγκυρότητα των οικονομικών στοιχείων που αναφέρονται σε αυτά. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Άλλοι έχουν εμμονές. Η Διοίκηση με ανοικτή διαδικασία και πλήρη διαφάνεια προωθεί την δημοπράτηση του έργου». «Το πόσο θα κοστίσει το έργο, θα το δείξει ο Διεθνής Ανοικτός Διαγωνισμός  και προφανώς η Διοίκηση γνωρίζει με διαφάνεια να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών».

Και συνεχίζει τονίζοντας «αναφορικά με τα στοιχεία του κόστους, που παρουσιάζει η ανακοίνωση της «Πεντέλη Εν Δράσει» αφενός μεν δεν είναι ορθά, αφετέρου δε, το κόστος ανάθεσης δεν είναι γνωστό, καθότι το έργο θα δημοπρατηθεί με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό. Ανάλογα δε με τις προσφορές που θα δοθούν, θα γίνει αξιολόγηση και θα προκύψει η προσφορότερη για το Δήμο τιμή. Εδώ αξίζει να  επισημανθεί ότι για όλη τη διάρκεια αποπληρωμής του έργου, ο ιδιώτης θα έχει και την ευθύνη συντήρησης του, γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθότι ο Δήμος δεν θα έχει καμία πλέον οικονομική επιβάρυνση και η ποιότητα λειτουργίας του έργου θα παραμείνει υψηλή. Είναι προφανές ότι η Διοίκηση θα προχωρήσει στη προκρινόμενη πρόταση που θα είναι συμφέρουσα για το Δήμο, διότι η Διοίκηση γνωρίζει να προστατεύει τα συμφέροντα του Δήμου και των πολιτών της».

Τέλος, διερωτάται αν «είναι προσφορότερο ο Δήμος να φορτωθεί ένα ακόμα δάνειο (1η διαπραγμάτευση) να το δώσει σε κάποιο εργολάβο ή το ΚΑΠΕ να το υλοποιήσει (2η διαπραγμάτευση) να δώσει εργολαβία συντήρησης (3η διαπραγμάτευση) ή να κάνει μια σύμβαση συμφέρουσα με το Δήμο, τύπου ΣΔΙΤ όπου όλα αυτά θα τα αναλάβει μία εταιρεία και ο Δήμος από το 1ο έτος εφαρμογής της σύμβασης θα βάλει στο ταμείο του το 50% του κέρδους περίπου;»

ΟΤΑ, ΔΗΜΟΙ, ΕΡΓΑ, ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΚΟΣΤΟΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ


Αφήστε μια απάντηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΓΓΡΑΦΗ NEWSLETTER

ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!